Zabava

Scorsese bo snemal televizijsko serijo

STA / J.P.
30. 3. 2013, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ameriški legendarni filmski ustvarjalec Martin Scorsese se bo v sodelovanju s studiem Miramax podal v televizijske vode.

Wikipedia
Režiser mnogih kultnih filmov.

Po svojem za deset oskarjev nominiranem filmu iz leta 2002 Tolpe New Yorka bo posnel televizijsko serijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Scorsese, ki je film o rivalskih tolpah irskih priseljencev in newyorških "domačinov" na prelomu 19. in 20. stoletja posnel po istoimenski knjigi Herberta Asburyja, je dejal: "To obdobje ameriške zgodovine je polno zanimivih likov in zgodb, ki si jim v filmu nismo mogli popolnoma posvetiti."

"S prenosom na male ekrane bomo imeli dovolj časa in umetniške svobode, da oživimo ta barviti svet," je dodal režiser.

V skupni izjavi Miramaxa in Scorseseja so zapisali, da si je avtor knjige zgodbo zamislil kot ameriško epsko zgodbo, kar bodo lahko ustvarjalci uresničili v televizijskem formatu.

Film iz leta 2002 je v ZDA zaslužil 77,8 milijona ameriških dolarjev (60,7 milijona evrov), po svetu pa še dodatnih 116 milijonov dolarjev (90,5 milijona evrov). Kljub desetim nominacijam za nagrado Ameriške filmske akademije pa film Tolpe New Yorka ni prejel niti enega kipca.