Zabava

Da, to je Petra Kerčmar

T.P.
1. 2. 2013, 20.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na začetku novega tisočletja je priljubljena televizijska voditeljica Petra Kerčmar delala še na TV Slovenija. Viktor jo je opazil in ji že takrat napovedal uspeh v medijih.

##IMAGE-19786##Podelitev  prestižnih viktorjev, ki slavijo slovenske dosežke v popularni kulturi in medijih, se približuje z velikimi koraki, nominiranci so že znani, vročica raste. Vsako leto je napeto in nič drugače ni bilo na prehodu v novo tisočletje, ko je svojega prvega viktorja prejela televizijska voditeljica Petra Kerčmar. Lepa televizijka je tedaj delala na nacionalni televiziji in še ni bila tako prepoznavna, toda Akademija Viktor je v njej zaznala velik potencial ter ji podelila viktorja za obetavno medijsko osebnost.

Danes je Petra priljubljena voditeljica na POP TV, kjer je že davno dokazala in vedno znova potrjuje, da je takrat povsem upravičeno prejela viktorja za najbolj obetavno medijsko osebnost leta 1999. »Težko je, ker nimaš veliko časa, povedati pa moraš tako, da besedilo doseže pravi namen," je tedaj povedala za Stop. "Obleka pa … Takoj ko sem zvedela, da sem nominirana, sem stopila v akcijo. Želela sem nekaj unikatnega. S pomočjo Jožice Brodarič sem prišla do modne oblikovalke Aleksandre Šajronič, ki mi je obleko posodila. Čudežno mi je bila prav, čeprav sem včasih malo težko dihala.« Ker so jo na nacionalki tedaj z Dnevnika prestavili v oddajo pred njim, je odgovorila tudi na vprašanje, ali se ji zdi fino, da je ravno v tem času dobila viktorja. »Res je, da je voditi Dnevnik prestižno, vendar je to, kar delam zdaj, še vedno 'prime time', le nekaj minut pred Dnevnikom. »Če mi je fino ali ali ne? Vesela sem bila že nominacije. Zdaj bom, tudi če ostanem brez kateregakoli dela na televiziji, vesela in zadovoljna, saj ta nagrada potrjuje, da dobro delam.« Prav zato, ker dela dobro, nikoli ni ostala brez dela na televiziji, pogrešali smo jo le v času, ko je s svojim partnerjem, voditeljem Urošem Slakom, dobila sina Aljaža. Pa še takrat se je hitro vrnila na male ekrane …