Zimski športi

Bode Miller danes najhitrejši

STA / J. P.
11. 2. 2014, 11.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Najhitrejši na današnjem prvem treningu smuka za superkombinacijo je bil osmoljenec s sobotnega smuka, Američan Bode Miller. Na drugo mesto je prismučal Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, tretji pa je bil Španec Paul de la Cuesta. Edini slovenski tekmovalec v tej disciplini Klemen Kosi danes ni nastopil.

Reuters

Prvi trening pred petkovo superkombinacijo je sicer izpustila vrsta tekmovalcev, med njimi eden od glavnih favoritov za zmago, Norvežan Aksel Lund Svindal. Prav tako na start ni prišel nihče od najboljših Avstrijcev.

Za danes napovedani ženski trening smuka pa so odpovedali zaradi previsokih temperatur.

Skupaj se je za nastop na današnjem treningu odločilo le 28 od skupaj 56 prijavljenih tekmovalcev. Miller, ki je na sobotnem smuku po dveh najboljših časih s treningov pristal šele na osmem mestu, je danes na precej krajši kombinacijski progi dosegel čas 1:56,42. Za primerjavo: Matthias Mayer je v soboto zmagal s časom 2:06,23.

Alpske smučarje čakata pred preizkušnjo v superkombinaciji še dva treninga smuka; prvi v sredo in drugi v četrtek. V petek bodo olimpijsko tekmo ob 8. uri začeli s smukom, ob 12.30 pa jih čaka še slalom.

Za danes napovedani ženski trening smuka pa so odpovedali zaradi previsokih temperatur, predvsem v spodnjem delu proge. Ženska olimpijska preizkušnja v smuku je na programu v sredo ob 8. uri po srednjeevropskem času.