Zimski športi

Fak s ponesrečenim nastopom

A.Š.
10. 2. 2014, 18.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Tretji tekmovalni dan olimpijskih iger v Sočiju se za Slovenijo ni izšel po načrtih in željah. Smučarka Tina Maze je bronasto odličje v kombinaciji zgrešila za deset stotink sekunde, Jakovu Faku pa v biatlonskem zasledovanju ni uspel preboj med najboljše. Po desetem mestu v sprintu je pristal na 31. mestu.

Slovenija si je veliko obetala od biatlonskega zasledovanja. Fak je imel po desetem mestu v sprintu dobro izhodišče za napad iz ozadja, a mu preboj med najboljše ni uspel. Potem ko je moral kar šestkrat v kazenski krog, je tekmo končal na 31. mestu. Kot je dejal, se mu tekma ni izšla tako, kot si je zadal, pričakoval pa je tudi bolj stabilno streljanje. Najboljši med Slovenci je bil tako Klemen Bauer na 24. mestu, Janez Marič pa je pristal na 49. mestu.

Tekmo je suvereno dobil Francoz Martin Fourcade, ki je bil po šprintu šesti. Na 12,5 kilometrski progi je slavil pred Čehom Ondrejem Moravcem in rojakom Jeanom Guillaumom Beatrixom. Za dobro sekundo je medaljo zgrešil zmagovalec sprinta, izkušeni norveški veteran Ole Einar Bjoerndalen.