Zimski športi

Smuk odpovedan, globus Vonnovi

STA / S.R.
13. 3. 2013, 15.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Švicarski organizatorji finala svetovnega pokala v alpskem smučanju v Lenzerheideju so zaradi pregoste megle dokončno odpovedali tudi ženski smuk; pred tem je bila odpovedan moška tekma v tej disciplini.

Reuters
Tina ni dobila priložnosti za osvojite globusa.

Tako sta mala kristalna globusa za zmagi v posebnih seštevkih osvojila Norvežan Aksel Lund Svindal in Američanka Lindsey Vonn.

Najboljša slovenska alpska smučarka Tina Maze, ki je predčasno že osvojila veliki kristalni globus in malega za veleslalomski seštevek, je dolgo upala, da bodo tekmo vendarle izvedli, saj je za poškodovano Vonnovo v skupnem seštevku smuka zaostajala za vsega eno točko. Upanje pa je bilo zaradi zelo goste megle v spodnjem delu zelo majhno, posebej po odpovedi moške tekme.

Žensko tekmo bi lahko nazadnje začeli ob 15. uri, vendar vremenski pogoji niso dovoljevali izvedbo tekmovanja. Mazejeva tako že na prvi tekmi letošnjega finala ni dobila priložnosti, da bi si lahko kot prva v zgodovini priborila vse globuse v eni zimi.

Začetek smukov je bil predviden ob 9.30 za moške in ob 11.30 za ženske. Po številnih prestavitvah so bili organizatorji prisiljeni dokončno odpovedati oba nastopa, ki jih po pravilih Mednarodne smučarske zveze (Fise) ne bodo nadomestili. V četrtek sta na programu oba superveleslaloma.