Zimski športi

Tina hudo razočarana

STA / U.K. / A.M.
8. 2. 2013, 14.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Tina je, navkljub drugemu mestu v superkombinaciji, razočarana in v solzah.

Tina Maze je tokrat morala priznati premoč nemki Marie Höfl Riesch in čeprav je drugo mesto na svetovnem prvenstvu izjemen uspeh, pa je Črnjanka zelo razočarana. Seveda je pričakovala zmago, vendar je Nemka odsmučala izjemno dobro, tako da se pač ni vse izšlo po načrtih.
A kmalu sledijo nove tekme, kjer se bo Tina - ki ob tem pravi, da ni izgubila motivacije -  prav gotovo borila za stopničke. Že v nedeljo na smuku bo imela priložnost za revanšo ter dopolnitev kolekcije odličij.

"Motivacija je vsakič, ko česa ne naredim dobro, še večja. Ta malce slabši slalom mi bo dal še dodatno motivacijo za naprej," je v ciljni areni napovedala trenutno najuspešnejša tekmovalka na prvenstvu. 29-letna Korošica je zlati superveleslalomski kolajni dodala še superkombinacijsko srebro.

"Dejstvo je, da je sezona vrhunska, tudi dobro sem se spočila pred svetovnim prvenstvom. V dveh tekmovalnih dneh dve kolajni, to je noro. Sem res v življenjski formi. Da sem lahko spredaj v vseh disciplinah, je super, je pa tudi določen pritisk, ko si na startu. Boriti se s tem pritiskom, ki je del igre, je v bistvu najtežja stvar, ampak mislim, da mi gre kar dobro," je v ciljni areni po slovesnosti s cvetjem, podelitev kolajn bo zvečer v središču Schladminga, razmišljala Črnjanka.

Čeprav vrhunski specialistki za vijuganje med količki, Mazejevi v tej sezoni prav slalom predstavlja eno največjih ugank. Edini odstop v sezoni je vpisala prav v slalomu v začetku januarja na Sljemenu. Tako odločilen zagrebški slalom kot schladminškega superkombinacijskega je postavil trener Mazejeve Livio Magoni. Na koncu se je tako morala zadovoljiti "le" z obrambo krone svetovne podprvakinje v tej disciplini iz Garmischa.

"Očitno me je 'premagala' želja, da slalom zvozim brez napak in odstopa. Slalom je pač takšna disciplina. Že lani na finalu svetovnega pokala nisem imela tukaj dobrih občutkov, tega prevelikega spoštovanja do te proge pa se nisem znebila niti letos. Dejstvo pa je, da je bil smuk dober, ostajajo še rezerve, tako da motivacija za naprej je," je razmišljala Mazejeva.

Poročevalce v ciljni areni je presenetil mrk obraz slovenske šampionke po prihodu v cilj tekme, kljub osvojenemu srebru pa je moralo preteči nekaj trenutkov, da sta se znova pojavila nasmeh in zadovoljstvo. "Dejstvo je, da sem hotela zmagati, potem ko prideš dol in ne vidiš zelene barve, samo gledaš, kateri si. Potem sem videla, da sem druga, in sem si rekla, pa dobro, saj je v redu. Sem vesela za Mario, ki se je borila celo sezono, pa ni sestavila dveh dobrih voženj. Danes je bila dobra in se je tudi videlo, kako čustveno je doživela to zmago. Videlo se je, da si je to res želela, in je prav, da se ji kdaj tudi vse 'poklopi', meni se danes ni," je sklenila trenutno najuspešnejša tekmovalka prvenstva.

##IMAGE-20141##

Vodja ekipe Team to aMaze Andrea Massi je bil nove kolajne zelo vesel. V sproščenem pogovoru z novinarji je povedal, da bo svojima novima psoma dal imeni "Silver" (Srebrn) in "Gold" (Zlat). "Sem videl eno zelo dobro vožnjo smuka. Veliko dvomov o smuku nimamo več, tudi proga je bila zelo trda, upamo, da bo tudi na specialnem smuku podobna ali pa še bolj trda. Zadovoljen sem, da je imela Tina predvsem v zgornjem delu povsem konkurenčne smuči. Spodaj pa je naredila tisto, kar je morala narediti. Linijo, ki ji je predlagal Magoni, je izvedla perfektno in je spet dokazala, da kombinacija tehnike in moči naredi rezultat. V slalomu pa po takšnem smuku ni mogla znova odpeljati najboljše vožnje, danes ga je vozila s prevelikim spoštovanjem, Maria je dala vse od sebe in je zmagala," je tekmo opisal Massi.

Dirko je spremljal tudi predsednik strokovnega sveta alpskih disciplin Vlado Makuc, ki je bil vesel nove slovenske kolajne. "Slalom je bil zelo zahteven, redko katera tekmovalka je ujela pravi ritem. Ena od redkih, ki so vozile zelo tekoče, je bila Ilka Štuhec, žal je potem naredila napako, druge pa so se bolj kot ne samo 'zaganjale'. Ne smemo biti nezadovoljni s tem dosežkom. Je pa res, da to ni bila Tinina najboljša slalomska vožnja, ni bilo tistih tekočih zavojev, smuči ji niso stekle."