Ostali športi

Kranjski boksarji so spet blesteli doma

J.P.
11. 7. 2014, 08.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Šestega julija je v športni dvorani na Planini potekalo odprto boksarsko prvenstvo Kranja, v okviru katerega se je predstavilo osem boksarskih parov.

Nuša Kunstelj

Dušku Čaviću, diplomiranemu trenerju Boksarskega kluba Kranj, je s pomočjo kranjske občine, Zorana Jankovića in picerije Tonač vnovič uspelo pod eno streho domačim tekmovalkam in tekmovalcem ob bok postaviti tuje izzivalce, obenem pa se pokloniti legendam in temeljem tega športa pri nas.

Nuša Kunstelj
Tako sta bila ob ringu prisotna Roman Hirsch, najstarejši slovenski boksarski trener, in Srečo Weiner, legenda slovenskega boksa, ki je 15. novembra leta 1970 v Tivoliju po 15 rundah premagal večkratnega avstralskega in italijanskega prvaka Alda Pravisanija.

»Resnično dobro delamo, tako da sem presrečen, da sem klub spet postavil na noge.« - Duško Čavić

Duško Čavić je v preteklosti že poudaril, da njegovi boksarji v kategorijah, v katerih tekmujejo, konkurence nimajo. To je znova postalo kaj lahko razvidno tudi na prej omenjenem dogodku, saj so slovenske barve večinoma zastopali ravno Čavićevi varovanci, dva borca pa sta v gorenjsko prestolnico prišla iz Maribora – Adrijan Pregelj in Edi Sejdinović, člana Železničarskega boksarskega kluba Maribor, kjer se urita pod budnim očesom Igorja Rašića. Pregelj se je v mladinski kategoriji pomeril z Eminudinom Osmičevićom iz Bosne in Hercegovine in z nokavtom zmagal že v prvi rundi. Prav tako prepričljiv je bil tudi Sejdinović, ki je v drugi rundi nokavtiral Emraha Osmičevića, tudi iz BiH.

Nuša Kunstelj
Sicer pa so v prav vseh borbah slavili kranjski borci – od najmlajših, 12-letnega Kazimija Ameta Chaveza v pionirski kategoriji, Alena Selimovića v kadetski in Hristine Nedović v mladinski kategoriji do članov Denisa Sedlarevića in Andreje Bešter.
Nuša Kunstelj
Jože Centa, veteran slovenskega boksa in delegat, je zaradi rezultatov izpostavil verjetnost slabše pripravljenosti borcev iz Hrvaške in BiH na račun dopustov. Računajmo torej, da bodo septembra na Pokalu Kranja v polni pripravljenosti.