Ostali športi

Slovenci morajo sedaj presenetiti favorite

STA / S.R.
8. 5. 2013, 10.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slovenska hokejska reprezentanca bo možnosti v boju za obstanek med najboljšimi na svetu po torkovem porazu proti Danski zdaj na SP morala iskati proti ekipam z vrha svetovnega hokeja.

Reuters

Prvo priložnost za presenečenje bodo izbranci Matjaža Kopitarja iskali na današnji tekmi s Švico, ki se bo v Stockholmu začela ob 16.15.

Slovenija je bila na svetovnem prvenstvu elitne skupine na Švedskem in Finskem na prvih treh tekmah vselej blizu uspehu, a ostala praznih rok. Porazi z Norveško z 1:3, Belorusijo s 3:4 in nazadnje z Dansko z 2:3 po podaljšku, potem ko so dvakrat vodili, so Kopitarjevo četo potisnili na zadnje mesto skupine z le eno točko. Če želijo nadaljevati med najboljšimi 16 na svetu tudi leta 2014, bodo morali v naslednjih štirih tekmah premagati katerega od uveljavljenih tekmecev, s katerimi bodo še igrali do konca prvega dela SP.

Naloga pa nikakor ne bo lahka. Švicarji, naslednji slovenski tekmec, so namreč vse bolj neločljivi člani najboljše osmerice na svetu, na letošnjem tekmovanju pa so že pokazali zobe z zmagama proti Kanadi po kazenskih strelih in Češki s 5:2, tako da pred današnjim dvobojem s Slovenijo zasedajo prvo mesto in imajo seveda jasno vlogo velikega favorita. Niti v prihodnjih dneh pa Slovenije na čaka prav lahko delo. Do konca SP bo namreč po jutrišnjem prostem dnevu igrala še s Češko, Švedsko in Kanado.

Danes bo v tej skupini na sporedu še tekma Norveška - Švedska (20.15), v Helsinkih se bosta popoldne merili Avstrija in Nemčija, zvečer pa Finska in ZDA.