Nogomet

Pada na pametne ženske

Š. M.
6. 5. 2013, 13.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nogometaši veljajo za osvajalce ženskih src. Pred TV ekrani, na igriščih in na ulici ne manjka oboževalk, ki bi rade njihov podpis, se z njimi fotografirale, ali popile kavo.

Promocijski material

Nič drugače ni tudi v primeru Saša Udoviča, legende slovenskega nogometa, ki nam je zaupal svoje izkušnje z ženskami, napovedal finale UEFA Lige prvakov in se pohvalil s svojo novo vlogo ambasadorja vseslovanskega tekmovanja v malem nogometu, SiOL POKAL-a.

Za slovensko reprezentanco ste igrali v zlatih časih našega nogometa. Takrat ste nogometaši veljali za super zvezdnike. Kako se spominjate tega obdobja in kako je danes?

Zdi se mi, da smo športniki že od nasploh bolj opaženi, že od ranih let. Kljub evforiji ob Evropskem nogometnem prvenstvu leta 2000, ki je bila res na vrhuncu, menim, da v Sloveniji vendarle ni zvezd, so le bolj ali manj prepoznavni posamezniki. Konec koncev vsi zahajamo v iste trgovine, lokale, se gibljemo na istih javnih mestih. Ljudje na športnike v veliki meri gledajo predvsem pozitivno. Pogosto se mi zgodi, da pridejo po avtogram ali me ogovorijo in vprašajo, kaj menim o tekmi. Lepo je slišati njihovo odobravanje tega, kar si bil, kar si in kar počneš. Seveda se najdejo tudi primeri, ki ustvarjajo negativno publiciteto, a teh je relativno malo.

 

Med vašimi oboževalci so tudi pripadnice nežnejšega spola. Kakšen tip ženske bi povabili na klepet ob kavi? Kakšne pritegnejo vašo pozornost?

Pametne. Njihov pristop mora biti spontan, vse je odvisno od občutka, kemije. Morda je dovolj nasmeh. Nimam pa izoblikovanega sanjskega tipa ženske.

Kaj na ženski najprej opazite?

Oči in nasmeh, potem pa vse ostalo.

 

V svoji karieri ste prepotovali svet, igrali ste za različne klube. Kakšne so Slovenke v primerjavi z drugimi?

V tujini sem bil 10 let, živel sem tudi v Splitu, ki slovi po lepoticah. Med vsem tem časom sem ugotovil, da so Slovenke čisto »fejst« punce. Med Slovenijo in tujino po mojem ni razlik.

 

Poznate stereotip o nogometaševih ženah?

Stereotipno gre za manekenke, visoke, lepe ženske. V primeru največjih nogometnih zvezd ta stereotip tudi drži. Imam namreč kar nekaj prijateljev nogometašev, ki so poročeni z manekenkami. Ne vem, morda je res nekaj na tem, da so nogometaši magnet za lepa dekleta. Po drugi strani pa sem tudi sam bil v preteklosti večkrat vabljen na razna lepotna tekmovanja, kot gost ali žirant.  Stalnica tovrstnih prireditev so tudi zabave, ki nudijo možnost za druženje in priložnost za  čisto običajen postopek spoznavanja ljudi.

 

Ste srečno vezani. Kako na vso to evforijo gleda spremljevalka?

Moje spremljevalka vse to sprejema kot del mene in mojega posla. Torej del moje preteklosti, sedanjosti in verjetno tudi prihodnosti. Z leti in zrelostjo se prioritete v življenju spremenijo, postanejo pomembnejše druge stvari, zato se na situacije odzivaš drugače. Vendar, kot sem že prej omenil, je večina stika z oboževalci ali posamezniki, ki te prepoznavajo, pozitivnih, tudi za partnerko, družino in moje prijatelje.

 

Kaj menite o puncah, ki igrajo nogomet?

Moram priznati, da ne spremljam dosti ženske nogometne lige, spodbujam pa punce, ki tekmujejo v nogometu. Vsak mora početi tisto, kar ga veseli, še posebej, če je v tem dober.

 

Kaj pa aktualni moški nogomet?  Poznani ste tudi kot komentator UEFA Lige prvakov, finalna tekma bo 25. maja. Za koga navijate?

Navijam za Real Madrid. Po vsej verjetnosti se nam obeta nemški finale. Ob tem se spomnim tistega znanega citata: »Nogomet je šport, ki ga igramo vsi, na koncu pa zmagajo Nemci.« Vendar sam še ne bi odpisal Real Madrida; tudi osebno bi raje gledal špansko-nemški finale, zdi se mi bolj atraktiven. A karkoli se bo že zgodilo, v vsakem primeru bo finale korekten, pošten.

 

Oboževalke in oboževalci vas te dni spoznavajo tudi v vlogi ambasadorja vseslovenskega tekmovanja v malem nogometu, SiOL POKAL-a. Zakaj ste se odločili podpreti ta projekt?

Za sodelovanje me je navdušilo več stvari. Že sama ideja je vrhunska; šport druži ogromno mladih. Dogodek je sprostitev z lepimi nagradami. Fantje so zagnani, igrajo dober nogomet, glavna nagrada je izjemno atraktivna, tudi za njihove navijače je poskrbljeno. Všeč mi je, da se lahko na turnirje prijavijo resnično ljubiteljski igralci, torej prijatelji, ki drugače brcajo pred blokom. Tudi punce. Predvsem pa podpiram družbeno odgovorno noto projekta, ki bo otrokom Botrstva, omogočila nepozabno doživetje nogometa v času poletnih počitnic.