Nogomet

Zlezel jim je pod kožo

r
6. 5. 2013, 16.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Matjaž Kek še naprej čaka na prvo zmago nad zagrebškim Dinamom na uradni tekmi.

Grega Wernig

Pred desetimi leti mu na klopi Maribora v drugem predkrogu za ligo prvakov ni uspelo, kot trenerju Rijeke se mu je sinoči v 30. krogu hrvaškega prvenstva ponudila nova priložnost. Znova ni okusil slasti uspeha, a niti grenkobe poraza, dvoboj na Kantridi se je razpletel brez golov.

Potem ko so mariborski strokovnjak in njegovi varovanci pretekli konec tedna na Poljudu na kolena položili Hajduk, je na Kvarnerju zavladala prava evforija, obračun s prvaki je na tribune pod mogočno steno privabil 10 tisoč gledalcev, ki so pripravili čudovito ozračje, povrhu vsega je domača navijaška skupina Armada praznovala 26 let delovanja. Igralci so ji podarili točko, z nekaj sreče bi ji lahko tudi ves izkupiček, a remi je vendarle pravšnji odsev dogodkov na igrišču. Rijeka je z osmim neodločenim izidom ostala na četrtem mestu na lestvici, za tretjim, ki ga zaseda Split in vodi v kvalifikacije za ligo Europa, pa zaostaja za točko. Na Reki so prepričani, da bodo dosegli namen, enega od najmočnejših adutov v zadnjih treh krogih pa vidijo ravno v Matjažu Keku, ki je navijačem zlezel pod kožo.

Neredi v Splitu

Sicer pa pri južnih sosedih najbolj odmevajo dogodki po sobotnem derbiju dalmatinske prestolnice, v katerem je Split z 2:1 premagal Hajduk, ki ga je Torcida spodbujala ob stadionu. Navijači so na ta način protestirali zaradi po njihovem mnenju previsokih cen vstopnic, naposled jih je razjezil še poraz njihovih ljubljencev. Celo do te mere, da so začeli napadati mimoidoče, divjati po mestnih ulicah, nakar je sledil še spopad s policijo. Posledica: devet ranjenih mož postave, dva aretirana navijača, deset poškodovanih avtomobilov, izruvani prometni znaki, razbite izložbe ...