Nogomet

Berlusconi sanja povsem italijanski Milan

STA/J.P.
6. 11. 2014, 14.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Predsednik italijanskega prvoligaša AC Milana si v bodoče želi klub, v katerem ne bi igrali tuji nogometaši. "Priznam, da sem kar malce zmeden, ko vidim vse te tujce v italijanskih ekipah," je 78-letni Berlusconi povedal v pogovoru za časnik Quotidiano Nazionale.

Reuters

"Prav boli me, ko vidim italijanske ekipe, ki jih na zelenici zastopa 11 tujcev. V bodoče si pri svojem Milanu želim ekipo, sestavljeno iz 11 mladih Italijanov," je še povedal nekdanji predsednik italijanske vlade.

Berlusconi je lastnik Milana že vse od leta 1986.

Berlusconi pravi, da se je italijanski nogomet s prihodom tujih igralcev in vlagateljev spremenil v svojih temeljih. "Prišlo so Arabci, Rusi in Indonezijci. Gre za osebe z izrednimi poslovnimi možnostmi, ki so na ta način povzročile pravo zmedo na nogometnem trgu."

Berlusconi je lastnik Milana že vse od leta 1986, nazadnje pa je ostro kritiziral prevzem mestnega tekmeca Interja s strani enega od indonezijskih poslovnežev. Sicer pa tematika ni nova, saj v Italiji že dlje potekajo pogovori o tujih igralcih v serie A. Fifa in Uefa sta predsednika italijanske zveze Carla Tavecchia tudi že kaznovala, ker je ta v omenjeni debati govoril o profesionalcih iz tujine, ki jedo banane.