Nogomet

To pa bi bila sprememba

jb/M.J.
19. 1. 2014, 17.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Boj za naslov prvaka v Bosni in Hercegovini je še kako vroč, po devetnajstih odigranih krogih mestna rivala Željezničar in Sarajevo ločita le dve točki. Za zdaj bolje kaže legendarnemu »Željotu«, toda Sarajevo je pred kratkim dobilo aduta, ki ni kar tako.

vszi

Lastnik kluba iz prestolnice BiH je postal bogati Malezijec Vincent Tan, ki ima v lasti tudi Cardiff City. Tan je za novega trenerja postavil legendarnega Hrvata Roberta Jarnija, z njegovim denarjem naj bi bili financirani tudi nekateri odmevni prestopi nogometašev. Mediji kot morebitno okrepitev Sarajeva omenjajo tudi Etiena Velikonjo, kar so včeraj potrdili glavni »operativci« kluba, ki domuje na kultnem Koševem. Primorec za Cardiff City ne igra, odkar je tja prestopil iz Maribora, je zbral zgolj peščico nastopov. Njegov status se ni spremenil niti s prihodom novega trenerja, nanj ne računa niti Ole Gunnar Solskjaer. Januarski odhod drugam se zdi neizbežen, vprašanje le, ali bo Velikonja privolil v selitev v BiH, kjer se kakopak igra občutno slabši nogomet kot v elitni angleški premier ligi.

»Nočem na dolgo in široko komentirati zapisov v medijih, res pa je, da klubska administracija dela s polno paro. Še zlasti zdaj, ko se je prvi strelec Nikola Komazec (nekdanji član Maribora naj bi odšel v Azijo, op. p.) odločil za slovo. Resnica je, da se pogovarjamo glede morebitnega prestopa Etiena Velikonje, toda morate vedeti, da je velika sprememba, če nekdo iz Anglije pride v Bosno in Hercegovino,« je razkril športni direktor Sarajeva Abdulah Ibraković. Zeleno luč za selitev Slovenca v Sarajevo sta sicer prižgala tako Solskjaer kot tudi nogometašev agent, zadnjo besedo bo torej imel 25-letnik, ki je doslej za Cardiff City odigral le štiri tekme, med strelce pa se ni vpisal. Precej bolj aktiven in natančen je v dresu rezervne ekipe, a to, kar mu uspeva tam, seveda ne zanima praktično nikogar. Če bo želel kariero spraviti nazaj v red, bo moral torej kar najhitreje zapustiti Wales, vprašanje le, kaj si bolj želi: ali dobro zaslužiti ali redno igrati. Sarajevo svojih igralcev zagotovo ne more plačevati tako kot Cardiff City, je pa jasno, da bi bil Velikonja tam udarni napadalec svojega kluba. In to je vsekakor nekaj, o čemer bo moral resno razmisliti ...