Nogomet

Španci s pol moči do visoke zmage in desetke

STA / J.P.
21. 6. 2013, 07.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Svetovni in evropski prvaki Španci so pričakovano dosegli drugo zmago na pokalu konfederacij v Braziliji.

Reuters
David Villa tolaži Mikaela Rocheja

V tekmi drugega kroga so se pomerili z outsiderjem Tahitijem, prvaki Oceanije pa so nazadnje dvoboj končali z desetimi prejetimi goli, izid je bil namreč 10:0 (4:0). Opolnoči se bo v Salvadorju začela še tekma Nigerija - Urugvaj.

Pred tekmo je bilo vprašanje le eno - ali bo Špancem uspelo doseči desetko, saj je bila razlika v kakovosti prevelika, da bi lahko Tahiti razmišljal o čem drugem kot visokem porazu. A velikim favoritom vse le ni šlo po načrtih, tisti, ki so pričakovali, da bo Španija vsakih nekaj minut poslala žogo v mrežo Mikaela Rocheja, so se zmotili. Prvi gol je sicer resda padel že v peti minuti, potem pa so igralci iz Polinezije brez zadetka zdržali do 31. minute. Španci so nato na hitro dosegli še dva in polčas končali s 4:0, strelci so bili Fernando Torres dvakrat, David Silva in David Villa.

Čeprav Španci tudi v nadaljevanju niso igrali s polno močjo, so vse bolj utrujene, čeprav borbene amaterje s Tahitija počasi spravljali na kolena. Torres je dosegel "hat-trick" v 57. minuti, Villa se mu je s trojčkom pridružil po golih v 49. in 64., Juan Mata je povišal na 8:0 v 66. minuti. Potem ko je Torres zapravil enajstmetrovko, se je v naslednjem napadu v 78. minuti odkupil s četrtim zadetkom. Zadnje minute pa so minile v ugibanju, ali bodo Španci naredili preskok z 9:0 na 10:0. Želeno desetko je nazadnje dosegel Silva v 89. minuti, Tahiti pa si je vseeno prislužil aplavz navijačev na slovitem stadionu Maracana.

V skupini A, kjer sta polfinalista že znana (Brazilija in Italija), se bosta v zadnjem krogu v soboto v Salvadorju v derbiju pomerili Italija in Brazilija, nato pa v Belo Horizonteju še Japonska in Mehika.