Nogomet

Slovenska nogometna reprezentanca deveta na svetu

S.R.
12. 6. 2013, 10.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

A seveda ne tista prava, ki se bo morala do tam še malce potruditi. Govora je o slovenski nogometni reprezentanci estradnikov, ki je na svetovnem prvenstvu v Moskvi zasedla deveto mesto.

RES- repezentanca estradnikov Slovenije
Veselje po zadetku.

Slovenska estradna reprezentanca je svetovno nogometno prvenstvo zaključila tako, kot si je želela, z zmago in to kakšno. Kar s 5 : 1 so premagali Slovaško in postali zmagovalci skupne All stars. Slaviša Stojanovič je tako postal prvi slovenski selektor s tremi zmagami na svetovnem prvenstvu. Skupna bera je tri zmage in dva nesrečna in tesna poraza. S tem je naša izbrana osvojila končno deveto mesto, kar je velik uspeh, saj so prvič nastopili na tako velikem tekmovanju. Ritem bi bil tudi za profesionalce naporen, saj so naši estradniki v desetih dneh odigrali kar pet tekem. V veliko pomoč je bil fizioterapevt Saša Batajnski, ki je odlično pripravil ekipo.

Izjemno predstavo so fantje pokazali v zadnji tekmi, ko so Slovakom nasuli petardo. Slovaško mrežo je po podaji Pidžija načel Đoni Novak, nato pa se je dvakrat med strelce vpisal Slobodan Maksimovič, četrti gol je prispeval Sašo Vorobjev, zadnjega petega, pa je zabil »rocker« Primož Lajovic. Slovenska veleposlanica, ki je spremljala tudi to tekmo naših izbrancev je bila navdušena po zmagi. »Bravo fantje. Čestitke za odlično predstavo!« je takoj po tekmi povedala Ada Filip-Slivnik. »Fantastično, kaj lepšega si sploh ne moreš želeti, Zabiješ dva in končaš prvenstvo z zmago. Bili smo zares izvrstna ekipa, v vseh pogledih, tako na igrišču kot na odru,« pravi režiser Slobodan Maksimovič, ki je dosegel izredno lep zadetek z glavo, potem ko mu je natančno podal legenda, Đoni Novak. Zmaga proti Slovaški  je bila zelo pomembna za Slovenijo, saj je pomenila neposredno uvrstitev na naslednje svetovno prvenstvo. »Občutki so izjemni. Izpolnili smo naša pričakovanja in želje. Bili smo zares prva ekipa, tako na igrišču kot izven njega. Še posebej sem vesel, da smo se izkazali tudi na glasbenem področju, kjer smo pobrali obe glavni nagradi. Z eno besedo, čudovito!« je svoje misli strnil Milan Pečovnik Pidži.

RES- repezentanca estradnikov Slovenije
Omar, Tomaž in Miro.
Svetovni nogometni prvaki so postali Brazilci, ki so v razburljivem finalu premagali Romunijo s 3 : 1. V tekmi za tretje mesto, odlično je sodila naša sodniška trojka Sabotim Čazim, Tilen Strgar in Jaka Štruc, pa je Izrael po enajstmetrovkah premagal Rusijo s 6 : 5.

Na slavnostni podelitvi nagrad in priznanj, ki je bil v Gorki parku, v središču Moskve je slovenska ekipa prejela celo kopico laskavih nagrad. Prvo nagrado za najboljši nacionalni show (Pidži, Omar Naber, Miro Todosovski,  Matjaž Pikalo, Raf), prvo nagrado za glasbeni nastop (Magnifico), za najboljšega veznega igralca svetovnega nogometnega prvenstva pa je bil izbran Nani Matjašič, ki bo jutri nastopil za izbrano vrsto »sveta« proti ruskim športnim in političnim zvezdam. To tekmo bo neposredno prenašal drugi ruski program, stadion Torpeda pa je že razprodan, saj je na ta dan tudi državni praznik. Vsi fantje na čelu s selektorjem si zaslužijo čestitke za izjemne nastope in odlično promocijo Slovenije v Rusiji. »Presenečen in vesel, le kdo ne bi bil vesel takšnega priznanja.  Hvala vsem fantom. Vsi so pustili srce na igrišču in pokazali kako se bori za svoje barve. Brez Slaviše Stojanoviča, ki je odlično vodil ekipo in obeh mojstrov tako Đonija, kot Židana, ki sta bila nekakšno srce ekipe, nam ne bi uspelo narediti tako dobrega rezultata. Nepozabno!« je po podelitvi v Goki parku, dejal kapetan ekipe Nani Matjašič. Srce organizacije celotne naše ekipe so bili Jani Jerant, Matjaž Pikalo, Jaka Jakopič in Tomaž Strgar.   

RES – reprezentanco estradnikov Slovenije v Moskvi so sestavljali: vratarja Jani Jerant in Tomaž Strgar, Franc Nani Matjašič, Enver Čirič, Matjaž Ul, Primož Lajovic, Matjaž Pikalo, Đoni Novak, Gregor Židan, Sašo Vorobjev, Tomaž Klemenčič, Rafael Zupanc Raf, Milan Pečovnik Pidži, Miro Todosovski, Omar Naber, Damir Lisica, Saša Batajnski, Denis Jerant, Slobodan Maksimovič, Matej Selan, Čazim Sabotič in selektor Slaviša Stojanovič.

Vsi rezultati Slovenije na SP v Moskvi.

SLOVENIJA : NIZOZEMSKA 1 : 0

SLOVENIJA . UKRAJINA       1 : 2

SLOVENIJA : IZRAEL             0 : 3

SLOVENIJA : KOREJA            7 : 6

SLOVENIJA : SLOVAŠKA      5 : 1