Košarka

Nachbar nemški prvak, prihodnost kljub temu negotova

STA / S.R.
18. 6. 2013, 10.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Košarkarji Brose Baskets iz Bamberga, za katerega igra tudi Slovenec Boštjan Nachbar, so konec tedna po zmagi tudi na tretji tekmi finalne serije osvojili naslov nemških prvakov.

Arsen Perič / Ekipa
Boštjanova usoda v klubu je negotova.

Bavarsko moštvo je še šestič osvojilo naslov košarkarskega prvaka Nemčije in četrtič zapored, nadaljnja usoda Nachbarja v klubu pa je pod v vprašajem.

Pri Brose Basketsu že sestavljajo ekipo za naslednjo sezono. Prvi na spisku želja je Anton Gavel, s katerim želijo predčasno podaljšati pogodbo, njegovo kakovost pa potrjuje tudi dejstvo, da je bil slednji izbran za MVP nemške lige. V Bambergu se bojijo, da bi 28-letni Gavel odšel k münchenskemu Bayernu, kjer ne skrivajo želje, da bi prevzeli tudi vodilno vlogo v nemški košarki. Bayern pa ima tudi močno mednarodno podporo in Bavarci odkrito pričakujejo wild card za ligo prvakov.

"Sestali se bomo z glavnim sponzorjem in se potrudili, da Anton ostane pri nas dlje od enega leta, za katerega ima še veljavno pogodbo. Računamo z njim, saj ga potrebujemo za evropsko ligo," je pokomentiral klubski športni direktor Wolfgang Heyder. Gavel, košarkar rojen na Slovaškem, ki pa že ima nemško državljanstvo, z novinarji o svoji nadaljnji športni poti po finalu ni želel razpravljati.

Nejasna pa je nadaljnja usoda Nachbarja v klubu. "To je odvisno od celotne slike, najprej finančno, potem pa tudi od siceršnje sestave ekipe," je o usodi slovenskega košarkarja, ki se mu izteka pogodba, dejal Heyder. Ob Nachbarju se pogodba v klubu izteka še nekaterim kakovostnejšim košarkarjem.

V velikem finalu je bil Brose s 3:0 v zmagah boljši od Oldenburga. Na zadnji tekmi finala, ki so jo košarkarji iz Bamberga v nedeljo dobili po podaljšku z 91:88, se je izkazal tudi Nachbar, ki je bil z 20 točkami prvi strelec na odločilni tekmi.