Košarka

Predolg jezik - 35.000 dolarjev kazni

STA / S.R.
13. 5. 2013, 11.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Glavni trener moštva Chicago Bulls Tom Thibodeau bo moral zaradi pretiranega jezikanja ter pritoževanja nad sodniškimi odločitvami v končnici severnoameriškega košarkarskega prvenstva precej globoko seči v žep.

Reuters
Glavni trener moštva Chicago Bulls Tom Thibodeau se znaša nad sodnikom.

Vodstvo lige NBA je jezikavega trenerja kaznovalo s 35.000 ameriških dolarjev kazni. Thibodeauja je razjezilo sojenje po petkovem domačem porazu bikov, ki so s 94:104 izgubili proti Miamiju, košarkarji Heat pa so v polfinalu vzhodne konference povedli z 2:1 v zmagah. Trenerju je prekipelo po izključitvi rezervista Nazrja Mohammeda, ko je pokrival zvezdnika Miamija LeBrona Jamesa, ki naj bi se po razlagi trenerja bikov namerno vrgel na tla, Jamesu so sodili tehnično napako, izključen pa je bil košarkar Chicaga.

Že pred tem si je kazen 25.000 ameriških dolarjev prislužil košarkar Chicaga Taj Gibson, ki so mu na drugi tekmi konferenčnega polfinala (78:115) sodniki prisodili dve tehnični napaki in ga poslali na klop. Slednje je igralca zelo ujezilo, zato se je verbalno znesel nad sodnikom, vodstvo lige pa ga je nato še denarno kaznovalo.