Bencin

Loeb še kar zmaguje

STA / J.P.
4. 5. 2013, 20.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Devetkratni svetovni prvak v reliju Francoz Sebastien Loeb (Citroen) kljub napovedani upokojitvi ne popušča in še naprej niza zmage v svetovnem prvenstvu.

Wikipedia

Najboljši je bil tudi na reliju po Argentini, kjer je zmagal že osmič zapored. Skupno je zabeležil 78. zmago v karieri ter po reliju v Monte Carlu drugo letos.

Z njo se je oddolžil rojaku Sebastienu Ogierju za poraz na Švedskem. Ogier, voznik Volkswagna in vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, se je moral po petkovi smoli s počeno zračnico, zaradi katere je zletel s ceste, zadovoljiti z drugim mestom. Tretje mesto je zasedel Finec Jari-Matti Latvala (Volkswagen), ki je dobil pet hitrostnih preizkušenj, med drugimi tudi zadnjo (power stage), s katero si je priboril dodatne točke. Pet hitrostnih preizkušenj je dobil tudi Ogier, medtem ko je bil Loeb najhitrejši le v dveh. Enkrat sta bila najhitrejša Finec Mikko Hirvonen in Norvežan Mads Ostberg.

"Izredno sem vesel, kot da bi zmagal prvič. Ta dirka je tako težka in da si na njej nepremagan od leta 2005 je nekaj neverjetnega," je bil na cilju zadovoljen Loeb, ki je v skupnem seštevku svetovnega prvenstva na drugem mestu, čeprav ima dve dirki manj kot tekmeci, saj ni dirkal v Mehiki in na Portugalskem. Na treh dirkah je zbral 68 točk, 54 točk več ima letošnji trikratni zmagovalec Ogier, Mikko Hirvonen na tretjem mestu jih ima 57. V moštveni razvrstitvi ima Volkswagen 154 točk, Citroen Abou Dhabi WRT pa 140.