Slovenija

Toča naj bi najbolj prizadela Savinjsko dolino

STA / J.P.
4. 5. 2013, 20.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V nekaterih delih Slovenije je popoldne padala toča.

Dolenjski list

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je bilo najhuje v Savinjski dolini, kjer naj bi toča po prvih podatkih največ škode povzročila v Mozirju. V Ljubnem naj bi padala toča v velikosti oreha.

Toča naj bi klestila še v Šmartnem ob Paki, Rečici ob Savinji in Šoštanju. Ponekod naj bi poškodovala strehe objektov in avtomobile, pa tudi drevje.

Veliko nevšečnosti je bilo tudi v prometu. Zaradi toče so namreč nekateri vozniki ustavljali pod nadvozi in v predorih, zato je prihajalo do prometnih zastojev. Nekaj časa so bili zaradi ustavljenih vozil zaprti tudi nekateri predori.

Ker nevarnost toče obstaja še naprej, na Prometno-informacijskem centru voznike še vedno opozarjajo, naj v primeru toče ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih.

Po podatkih Agencije RS za okolje bo ponoči in v nedeljo spremenljivo do pretežno oblačno. V drugem delu noči ter jutri čez dan bodo občasno krajevne padavine, deloma plohe. Nevihte bodo manj verjetne. Na Primorskem bo pihala šibka burja, do večera pa bo večinoma suho.