Šport

Chelsea premočan za Maribor

G.G.
21. 10. 2014, 19.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V 13. minuti je po hitri akciji Londončanov s strelom po tleh Handanovića ugnal Loic Remy, ki se je pri strelu tudi poškodoval. Zamenjal ga je Dider Drogba, ki je v 22. minuti zadel iz enajstmetrovke. Po kotu Mariborčanov je trojica Hazard-Fabregas-Terry izvedla bliskovit protinapad in Terry je zatresel mrežo za 3:0. V drugem polčasu je po prodoru Filipe Luisa iz bližine podal Hazard, žoga je zadela Vilerja in končala v mreži. Chelsea je nato nizal priložnosti, pri Mariborčanih je Ibraimi zastreljal enajstmetrovko, na drugi strani pa jo je Hazard izvedel brez napake in povišal na 5:0, tik pred koncem pa postavil končni izid 6:0.

Reuters

Maribor je že v prvih dveh tekmah dokazal, da se zna kosati s tekmeci, ki so na papirju močnejši. Tako so doma remizirali s Sportingom iz Lizbone, v Gelsenkirchnu pa prav tako odnesli točko proti Schalkeju. Bili so povsem enakovreden tekmec in bi z malo več sreče iz Nemčije odnesli vse tri točke.

Chelsea je prvo tekmo odigral neodločeno proti Schalkeju, v Lizboni pa so zmagali, tako da so s štirimi točkami na prvem mestu v skupini.

Grega Wernig

Postavi:
Chelsea: Čech, Ivanović, Filipe Luís, Zouma, Terry; Fabregas, Matić; Oscar, Hazard, Willian; Remy
Maribor: Handanovič; Šuler, Mejač, Rajčevič, Viler; Filipović, Mertelj, Mejač; Bohar; Ibraimi; Tavares