Šport

Nejc Žnidarčič svetovni podprvak

M.J.
14. 6. 2014, 21.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Na svetovnem prvenstvu Žnidarčič osvojil drugo mesto v sprintu s kajakom na divjih vodah ter skupaj z Anžetom Urankarjem in Vidom Debeljakom prvo mesto v ekipni vožnji.

V italijanski Valtellini se danes zaključuje svetovno prvenstvo kajakašev in kanuistov na divjih vodah. Nejc Žnidarčič je na današnji tekmi v sprintu s kajakom osvojil naslov svetovnega podprvaka. Za prvim mestom, ki ga je osvojil Francoz Quentin Bonnetain, je zaostal za pičlih 12 stotink sekunde. Tretje mesto je osvojil Francoz Paul Graton. S tem uspehom je Žnidarčič dosegel glavni cilj letošnje sezone.

»Vesel sem osvojenega drugega mesta in naslova svetovnega podprvaka. Vodostaj reke Adda je visok, zato je bila današnja tekma precej težka, ena najzahtevnejših v moji karieri. Na progi sem naredil eno napako, ki me je stala zlata.A tak je šport. Na tako zahtevni progi potrebuješ poleg tehničnih sposobnosti in fizične pripravljenosti tudi nekaj sreče,« je po tekmi povedal Nejc Žnidarčič. Poleg drugega mesta v sprintu je slovenski kajakaš na letošnjem svetovnem prvenstvu osvojil še deveto mesto v klasičnem spustu ter skupaj z Vidom Debeljakom in Anžetom Urankarjem zlato medaljo v ekipni vožnji.