Šport

Na dražbi podpisana hokejska palica Anžeta Kopitarja

STA/J.P.
13. 6. 2014, 12.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Udeleženci dobrodelnega nogometnega turnirja v Biljah bodo denar zbirali za dve dobrodelni organizaciji ZPM Ljubljana Moste Polje za Botrstvo v Sloveniji in za Fundacijo Vrabček upanja za bolnišnico v Stari Gori. Organizatorji bodo izpeljali še dražbo za več športnih rekvizitov, tudi Anžeta Kopitarja in Gorana Dragića.

Reuters

Slovenski hokejski zvezdnik Kopitar, ki blesti v severnoameriški hokejski ligi NHL in je trenutno z moštvom Los Angeles Kings na pragu osvojitve še drugega naslova prvaka, je podaril podpisano hokejsko palico. "Trenutno najvišja ponudba znaša 1100 evrov, zaključek dražbe pa bo v nedeljo popoldne, v času dobrodelnega nogometnega turnirja v Biljah pri Novi Gorici," so danes sporočili iz Vala 202, 2. programa RTV Slovenije, ki je prevzel dražbo Kopitarjeve palice.

Valovci ponudbe za dražbo zbirajo na naslovu val202@rtvslo.si, zainteresirani pa jih lahko pokličejo tudi na telefonsko številko 01 475 2 202 ter posredujejo svojo ponudbo. Najmanjše višanje znaša 10 evrov.

Dražbo so začeli v petek ob 6.10, zaključek pa sledi v nedeljo ob 18. uri Zadnje ponudbe bodo neposredno v radijskem programu sprejemali med 17.40 in 18.00. 

Poleg donacij bodo organizatorji izpeljali dražbo za še več športnih rekvizitov, ki so jih ob Kopitarju podarili še košarkar Goran Dragić, kolesar Matej Mohorič ter nogometaša Valter Birsa in Tim Matavž.

Letošnja dobrodelna nogometna tekma bo v nedeljo ob 18. uri, na nogometnem igrišču v Biljah v organizaciji Nogometnega društva Bilje in Nogometne šole Valterja Birse in Tima Matavža ter v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije in Olimpijskim komitejem Slovenije ter častnim pokroviteljem, predsednikom države Borutom Pahorjem.

Zbrane prostovoljne prispevke bodo tokrat delili s projektom Botrstvo, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine. Fundacija Vrabček upanja pa bo sredstva namenila nakupu mize za nevrofizioterapijo in aparata za elektrostimulacijo.