Šport

Nadal premagal Berdycha

A.M. / STA
9. 11. 2013, 08.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Španec Rafael Nadal je na sklepnem teniškem mastersu sezone najboljše osmerice v Londonu pomagal Švicarju Stanislasu Wawrinki v polfinale.

Reuters

Najboljši igralec sveta, ki si je že pred tem priigral polfinale, je s 6:4, 1:6 in 6:3 premagal Čeha Tomaša Berdycha, ki je tako ostal brez uvrstitve med najboljšo četverico.

Nadal si je polfinale v sloviti londonski areni O2 že priigral pred dvobojem z Berdychom v skupini A, petega nosilca pa bi med najboljše štiri peljala le zmaga. Tako je Berdych že končal nastope na zadnjem turnirju sezone, kar je pomenilo, da je v polfinale napredoval sedmi nosilec Wawrinka.

Nadal se bo v polfinalu pomeril ali z večnim tekmecem Švicarjem Rogerjem Federerjem ali z Argentincem Juanom Martinom del Potrom, odvisno, kdo izmed njiju bo boljši v njunem današnjem medsebojnem obračunu skupine B, v katerem se bosta udarila za zadnjo vstopnico za polfinale.

Wawrinka, ki prvič v karieri nastopa na sklepnem turnirju najboljših teniških igralcev sezone, pa se bo v polfinalu pomeril z zmagovalcem skupine B, Srbom Novakom Đokovićem.

* Izida, skupina A:
Stanislas Wawrinka (Švi/7) - David Ferrer (Špa/3) 6:7 (3), 6:4, 6:1;
Rafael Nadal (Špa/1) - Tomaš Berdych (Češ/5) 6:4, 1:6, 6:3.