Slovenija

Sloveniji se približujejo močne nevihte, vremenoslovci že opozarjajo!

A.M. / ARSO
9. 11. 2013, 08.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kot pravijo na ARSO bo danes oblačno, padavine se bodo na zahodu in severu krepile in popoldne zajele vso državo, vmes pa bodo tudi nevihte.

Thinkstock

Od danes zvečer do sredine noči na nedeljo (dobrih 24 ur) bo na severozahodu države padlo od 80 do 150 mm padavin.
Jutri popoldne bodo na zahodu tudi nevihte, lokalno bodo možni močnejši in dolgotrajnejši nalivi.

 

Meja sneženja se bo v soboto zvečer pričela spuščati in ob močnih padavinah lahko v noči na nedeljo sneži do višje ležečih alpskih dolin.

Poleg tega se bo tudi ohladilo, meja sneženja se bo zvečer v severni Sloveniji spustila do nadmorske višine okoli 1000 m. Čez dan bodo temperature od 11 do 18, ob morju do 20 stopinj C.
Jutri bo večinoma oblačno, občasno bo še rahlo deževalo. Popoldne se bodo padavine na jugozahodu začele krepiti in bodo v noči na ponedeljek spet zajele večino države. Jutranje temperature bodo od 2 do 8, na Primorskem do 13, dnevne od 5 do 12, ob morju do 16 stopinj C.
V noči na ponedeljek bo zapihal severni veter, na Primorskem močna burja. Snežna meja se bo proti jutru spustila do okoli 700 m nad morjem.

Opozorilo

Do nedelje zjutraj bo v severozahodni Sloveniji padlo še od 70 do 120 mm dežja. Lokalno bodo možni nalivi. Danes popoldne in zvečer bo močneje deževalo tudi v severni in severovzhodni Sloveniji.

In kako kaže za naprej ...?

V ponedeljek dopoldne bodo padavine povsod ponehale. V zahodni Sloveniji se bo zjasnilo, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem močna burja.
V torek bo na Primorskem jasno, pihala bo zmerna burja. Drugod bo delno jasno, na jugovzhodu bo več oblačnosti.