Slovenija

Eksplozija uničila družinsko podjetje

Črt Kaker | Foto: Arsen Perić
9. 11. 2013, 08.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V četrtek malo pred deseto uro dopoldne je zagorelo v družinskem podjetju Excenter v industrijski coni v Hrastjah pri Kranju. Gre za podjetje, ki je dejavno na področju kovinskopredelovalne industrije in zaposluje deset ljudi.

Po do zdaj znanih podatkih, ki nam jih je potrdil tudi tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos, naj bi eksplodirala plinska peč v zgornjem nadstropju poslovno-industrijskega objekta, čemur je sledil močan požar, ki je stavbo popolnoma uničil. Kot nam je dejal Kos, se je v požaru poškodovalo 9 ljudi, od tega 7 zaposlenih in dva gasilca, ki sta poškodbe dobila med gašenjem požara.

Štiri poškodovane v eksploziji in požaru so s kraja dogodka odpeljali z reševalnim vozilom in so trenutno na zdravljenju v ljubljanskem kliničnem centru. Trije poškodovani pa so zdravniško pomoč poiskali sami. Enega izmed ponesrečencev v eksploziji so morali na kraju dogodka oživljati. Na kraju nesreče so posredovali kranjski poklicni gasilci ter gasilci PGD Moravče, PGD Mavčiče in PGD Britof, ki jim je požar, ki se je hitro širil in je ogrožal tudi okoliške objekte, uspelo pogasiti v dobre pol ure.

Kaj natančno je povzročilo eksplozijo in požar, pa bodo policisti ugotavljali z ogledom kraja dogodka, ki so ga začeli po tem, ko so intervencijske službe pogasile požar. Obenem sta si kraj nesreče že ogledala dežurni preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec iz Kranja. Prve izsledke preiskave tako pričakujemo v naslednjih dneh.

necenzurirano.si