Zvezde

Boštjan Romih je tesno navezan na mamo Anico

Andreja Comino / Lady
25. 3. 2015, 06.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Voditelj oddaje Popolna poroka Boštjan Romih ob vsaki priložnosti poudarja, kako je navezan na svojo družino. Odlično se razumejo, zato ga je lani toliko bolj pretresla očetova smrt. Težko jo je prebolel, zato zdaj še toliko bolj ceni trenutke z mamo Anico. Ob materinskem dnevu je posebej za Lady razkril njun odnos.

KMA

»Mama me je vzgajala z nežnostjo, popustljivostjo in velikanskim razumevanjem. Pri njej sem se lahko učil mehkobe, sočutja, potrpežljivosti, prilagodljivosti, skromnosti ...« razlaga voditelj, ki bolj kot na materinski dan prisega na osmi marec.

»Sem iz časov, ko se je tradicionalno seveda praznoval predvsem osmi marec. Kot otrok sem ji navadno za ta dan nabral zvončke, ki so rasli v bližnjem gozdu, nekoč pa sem porabil prihranke in ji v cvetličarni kupil veliko stekleno posodo s posajenimi okrasnimi kaktusi. Do doma sem imel dober kilometer poti, in ker sem šel peš, se mi je med nošenjem zemlja razsula po vrečki. Bil sem strašansko razočaran in potrt, ona pa je v trenutku vse zložila nazaj in uredila, da je darilo dobilo lepo podobo, in predvsem pokazala, da je zares vesela mojega dobrega namena. Tisti dogodek mi je ostal v spominu kot primer, da se ne smeš prehitro prepustiti malodušju, da se da marsikaj hitro rešiti, predvsem pa se spomnim njenega iskrenega veselja,« razlaga in dodaja, da njegova mama ni bila stroga, glede nečesa pa je bila neomajna: zvečer si je bilo treba na vsak način umiti zobe, ne glede na uro, utrujenost in moledovanje.

Zlata babica svojim vnukom

Na mamo je zelo navezan, radi pa jo imajo tudi njegovi otroci Rosa, Dan in Lila.

»Danes je mojim otrokom najbolj zlata babi. Skupaj pečejo, ustvarjajo, bere jim pravljice za lahko noč, zadnjo kapljo energije jim je pripravljena dati in jim dati tisto pravo 'babičino zatočišče'. Zato ni čudno, da jo vsi trije vnuki tako obožujejo,« pravi in dodaja, da se, odkar so ostali brez očeta, z mamo slišita tako rekoč vsak dan.

Pomenkujeva se o najbolj vsakdanjih stvareh, samo da sta na zvezi. »Zdaj se izkazuje, kako je kljub nežni in krhki podobi izjemno močna in vzdržljiva ženska. Njeno razdajanje se ji vrača: ima veliko prijateljev, ki jo podpirajo, pomagajo, bodrijo, in ta srčna družba jo zelo drži pokonci,« je ponosen Boštjan.

FB