Zvezde

Denis s korupcijo do zmage?

Tomaž Mihelič / Lady
18. 12. 2014, 14.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Končan je nov človeški eksperiment, kot je Kmetijo: Nov začetek poimenovala Saša Lendero. Tokratni resničnostni šov je postregel z največ negativnimi človeškimi lastnostmi, kar smo jim bili lahko doslej priče. To sicer skrbi za veliko gledanost, na drugi strani pa kaže klavrno podobo naše družbe. Očitno niti v zabavnih televizijskih oddajah ne gre brez korupcije.

Planet tv

Tokrat vloge razsodnika niso imeli ljudje, temveč šestčlanska porota, so se pa toliko bolj razbesneli na družbenih omrežjih, kjer so Mateja razglasili za velikega moralnega zmagovalca.

Tisti, ki smo si v živo ogledali finalno oddajo najbolj pestrega jesenskega šova letos, pa smo lahko v zakulisju videli in slišali marsikaj, kar je bilo pred kamerami skrito. Zelo naravnost se je govorilo o korupciji in grehih, ki so jih nekateri kandidati zakrivili pred kmetijo in po njej. Glavnina tistih, ki so poskrbeli, da je Denis prišel v finalni boj in se za zmago pomeril z nekonkurenčno nasprotnico, ima policijsko kartoteko, nekateri celo zaporniško.

Dvojčka Božo in Martin v svoji vasi veljata za prava pretepača – Božo je menda za leto dni izkusil zapor zaradi fizičnega obračuna s policisti. Že kmalu po prihodu s kmetije so se fanta in njun sovaščan ter sotrpin Klemen zapletli v pretep, kar samo priča o njihovi nagli jezi. In pogledi, polni prezira, slabe volje, nekakšnega ustrahovanja, so švigali tudi v areni, potem ko je Denis osvojil nagrado 50.000 evrov. Z odbitimi davki mu jih bo ostalo še 33.000, ki pa jih bo po nekaterih trditvah kaj hitro zmanjkalo, saj je nogometaš pete avstrijske lige menda do vratu v dolgovih.

Marko Vavpotič / KMA

Poleg tega bo moral poravnati še podkupovalni dolg, za katerega vedo vsi navzoči, ne samo sotekmovalci, ampak tudi člani produkcijske ekipe, ki je vse dogajanje budno spremljala štiriindvajset ur na dan. Martin za kamerami ne skriva prepričanja, da bo od Denisa po svoje že izsilil tistih šest tisočakov, če mu jih ta ne bo nakazal. Zdi se, da bo iz kmetije v zapor prej ali slej odšel še kateri izmed omenjenih robustnežev, in to vse zaradi denarja. 

Dvojčka Božo in Martin nista pustila ravno lepega vtisa. Z zapleti v pretepe, korupcijo in laži sta si nabrala veliko nasprotnikov, zdaj pa je pred njima le še obljubljena denarna nagrada, ki jo bosta od Denisa dobila zlepa ali zgrda. 

Denis je zmago krvavo potreboval, ne le zaradi finančnega obliža, ampak predvsem zaradi hranjenja svojega ega. Potem ko je odžagal Darinko, je v areni prešerno kazal sredinec, na majico pa si je dal celo narisati okronanega sebe med uriniranjem na deteljico. »Upam, da bo nekoč doumel, da je vse le igra in da bi z malce manj umazanim pristopom njegova zmaga dobila pravo vrednost. Drugim je nenehno očital stvari, ki jih je sam počel. Moraš biti pošteno retardiran ali pa slep, da bi vse to prezrl,« nam je zaupala Lara, največji trn v peti zmagovalca. V kratkem in dinamičnem pogovoru z Denisom pa smo spoznali tisti del resnice, ki pravi, da so vsi, ki so preživeli toliko tednov v nemogočih, na trenutke katastrofalnih razmerah, povsem simpatični in običajni ljudje. Fant ima nekakšen magnetizem, s katerim te prisesa nase, in ne moremo mu očitati, da ga ni nič v hlačah. 

Marko Vavpotič / KMA

Najlepši na kmetiji je ...
Moralno zadoščenje na koncu skoraj več pomeni kot nagrada. Malce grenak priokus je ostal, a titula za najbolj čednega, prijaznega, lepo vzgojenega in pametnega gre Mateju. Ta se bo še naprej posvečal svojim konjem, s katerimi bo prihodnje leto priredil nepozaben dogodek. Aktivno se loteva tudi dela; s prijateljem izdelujeta kakovostne nadstreške, ki bodo morda že kmalu krasili prav vašo hišo. »Čeprav se zdi, da tisti, ki lažejo, kradejo in podkupujejo, bolje živijo, bom še naprej ostal zvest svojim moralnim načelom. Življenje s polno denarnico in prazno dušo že ne more biti tako rožnato,« je prepričan postavni mladenič.

Marko Vavpotič / KMA

Novi nasmeh
Darinka sicer ni dobila glavne denarne nagrade, se pa lahko pohvali z novim nasmehom, zaradi katerega je v areni skoraj nismo prepoznali. Topla ženska z neizmernim materinskim čutom nam je zlezla pod kožo in priznala, da si najbolj od vsega želi zaposlitev, ki bi jo opravljala z veseljem. Svojo težko življenjsko zgodbo nam bo zaupala v eni izmed prihodnjih številk Lady, dodala je le, da si je zdaj, ko je vsega konec, pošteno oddahnila.

Šefinja in vajenec
Za ogromno ustvarjalno ekipo, ki jo v glavnem sestavljajo moški, stoji ženska, Melinda Rebrek. Bogate izkušnje so ji nadvse pomagale, da je zahtevni projekt več kot uspešno pripeljala do konca. K njej se je stisnil Miha, ljubljenec večjega dela produkcijskega tima, saj je bil eden redkih iskrenih, zabavnih in kreativnih tekmovalcev. Priznal nam je, da bi neznansko rad delal v tako zahtevnem in razgibanem projektu, kot je bila Kmetija: Nov začetek. Morda pa bo Melinda že kmalu postala njegova šefinja.