Zvezde

Rada bi imela moškega

L.Ž. / Lady
16. 12. 2014, 10.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Prva pomembnejša odločitev, ki čaka novo direktorico Televizije Slovenija Ljerko Bizilj, bo postavitev novega urednika informativnega programa. Dosedanji odgovorni urednici Kseniji Horvat Petrovčič se v prvih dneh januarja izteče mandat in razpis za njenega naslednika je že objavljen.

Arhiv Lady
Po prvih, sicer zgodnjih, a zanesljivih informacijah smo izvedeli, da se je zakopala v delo.

Novopečena televizijska direktorica ne skriva, da si na tem položaju želi predstavnika močnejšega spola, zato po televizijskih hodnikih krožijo predvsem moška imena.

Prvi, ki se ga omenja, je manj razvpiti novinar Miha Žorž, ki trenutno sicer dela na Radio Slovenija, je bil pa nekoč že del Ljerkine voditeljske ekipe na jutranjem in tretjem programu TVS. Ali ga vrnitev v televizijske vode v resnici sploh mika, ni znano.

Drugi je dolgoletni dopisnik RTV Slovenija iz Berlina Boštjan Anžin, od jeseni voditelj oddaje Tarče, za katerega se ve, da je bil ob vrnitvi domov pripravljen tudi na kakšno odgovornejše delo.

Tretji potencialni kandidat za zamenjavo Ksenije pa naj bi bil samosvoj novinar in voditelj Boštjan Veselič, ki je v svoji karieri zamenjal že kar nekaj uredništev in televizijskih postaj, začel pa je v kulturni redakciji.

Je pa slišati še, da je Ljerka Bizilj dobila tudi že košarico. Mesto urednika informativnih oddaj je menda kot prvemu ponudila Igorju E. Bergantu, a ji je voditelj Odmevov že na začetku pogovora baje dal košarico. Voditeljski položaj naj bi trenutno povsem zadovoljeval njegove poklicne ambicije.

Kakor koli, razpis je odprt še do 22. decembra in do takrat se lahko zgodi še marsikaj. Tega so na Televiziji Slovenija pač že vajeni.