Zvezde

Frizerski spodrsljaji znanih Slovenk

A.C.
30. 11. 2014, 19.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Med moškimi je razširjeno prepričanje, da so svetlolase ženske najbolj zapeljive, prikupne in vedno pripravljene na zabavo. In ker je naravnih svetlolask zelo malo, je barvanje na blond eno najpogostejših frizerskih opravil. Za svetel odtenek se tako včasih odločajo tudi ženske, ki imajo naravno temne lase, temne oči in temnejšo polt, in jim svetla sploh ne pristaja. Predvsem na Balkanu, kjer si mnoge želijo na glasbenih odrih uspeti predvsem s stasom in manj z glasom, je takšnih kar precej. Mi pa smo poiskali nekaj znanih Slovenk, ki so se na začetku kariere prav tako odločile za svetlo barvo las.

Alenka Žavbi, Mediaspeed, arhiv Lady

Mavrična Natalija Verboten

Natalija Nacionale, kot ji pravijo najbolj vneti oboževalci, rada pogosto zahaja v frizerski salon in se ne ustraši nobene spremembe. Od začetka kariere prisega na dolge lase, frizerji pa so ji jih barvali na črno, rjavo, rahlo vijoličasto, rdeče in seveda tudi blond. Vendar stilisti pravijo, da ji prav svetla barva najmanj pristaja.

Alenka Žavbi, Mediaspeed, arhiv Lady

Alenka Žavbi, Mediaspeed, arhiv Lady

Blondinka Tina Gorenjak

Igralka Tina Gorenjak je tipična temnolaska s svetlo poltjo. A na enem svojih stilističnih izletov je bila na eni od »postaj« tudi svetlolasa. Tina, ki se zna zaradi svojega igralskega poklica preleviti v vsako vlogo, se je v tej koži dobro počutila le nekaj časa, nato pa je spet obiskala frizerja, da ji je lase potemnil. Tudi nam je bolj všeč kot rjavolasa z velikimi srnjimi očmi.

Alenka Žavbi, Mediaspeed, arhiv Lady

Alenka Žavbi, Mediaspeed, arhiv Lady

Svetlolasa Jasna Kuljaj: ne, hvala!

Voditeljica Jasna Kuljaj slovi kot ženska brez dlake na jeziku in z dobrim smislom za humor. V svoji karieri si je kar nekaj aplavzov prislužila z imitiranjem Helene Blagne, saj zna govoriti in peti skoraj do pičice enako kot pevka. Seveda pa se je tudi na videz prelevila v Heleno – nosila je dolgo svetlo lasuljo in največkrat dolgo rdečo večerno obleko. Toda Jasna je pred leti celo zares imela svetle lase! Ampak moramo priznati, da ji temni pristajajo veliko bolj.

Alenka Žavbi, Mediaspeed, arhiv Lady

Alenka Žavbi, Mediaspeed, arhiv Lady

Rdečelasa Mojca Mavec

Zaščitni znak živahne klepetave voditeljice Mojce Mavec so rdeči lasje, ki se imenitno ujemajo z njenim značajem in poltjo. Vendar ni bila vedno zadovoljna z njimi. Želela si je biti nekdo drug, do česar ji je pomagal frizer. A kot svetlolaska je bila zgolj kapljica v množici, rdečelasa pa je izvirna, ognjevita in vsem nam najljubša.

Alenka Žavbi, Mediaspeed, arhiv Lady