Zvezde

Maja Malnar se trudi izbrisati, kar se je dogajalo

A.C.
26. 11. 2014, 10.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Mnogi so bili začudeni, ko so nedavno prejeli prijazno elektronsko sporočilo, v katerem jih je manekenka Maja Malnar prosila za uslugo: »Tokrat se na vas obračam z nenavadno prošnjo. Ko se v iskalniku Google vpiše moje ime, se med prvimi zadetki pokažejo fotografije. Ker se trudim izbrisati zgodovino, bi vas res lepo prosila, ali se da te slike odstraniti ali vsaj odstraniti povezavo do brskalnika, ki jih uvrsti tako visoko med prve zadetke.

Mediaspeed

Trudim se izbrisati dele zgodovine, na katere nisem najbolj ponosna, zato upam, da me razumete in boste upoštevali mojo prošnjo,« piše Maja, ki ji je očitno hudo nerodno zaradi grehov iz preteklosti. Le česa se tako sramuje? Preveč shujšanega videza, kakšne nepremišljene romance ...? Prosili smo jo za pojasnilo. Maja se ni zavila v molk, temveč je odgovorila: »Že zelo mlada sem kot pevka in manekenka vstopila v svet medijev. In ker pri rosnih letih nisem znala preceniti, kaj je prav in kaj ne, sem naredila kar nekaj napak. Sicer vedno pravim, da ne obžalujem ničesar, saj sem se iz vsake stvari kaj naučila.

Je pa res, da na lep del začetkov svoje kariere nisem najbolj ponosna, recimo na razne fotografije iz revij, ko sem naokoli skakala v spodnjem perilu, pa tudi na nekatere ljubezenske zveze iz preteklosti. Zdaj se trudim ustvariti novo življenje, daleč stran od vseh teh stvari, zato si prizadevam čim več tega odstraniti. Sčasoma se naučiš pravih vrednot in ugotoviš, kaj je res pomembno v življenju,« pravi Maja in dodaja, da zdaj razmišlja povsem drugače, kot je pri osemnajstih.

Preteklost ji škodi, ko je v Ameriki, kjer živi zdaj, oddala prošnjo za službo. »Res ni najboljše, ko v iskalnik vpišejo moje ime in se pokažejo moje napol gole slike. Zato priporočam mladim dekletom, naj dvakrat razmislijo in pomislijo na prihodnost, preden na spletu objavijo kakšno sliko. Kajti ko je enkrat stvar na spletu, jo je res težko izbrisati. Upam, da mi bodo osebe, ki imajo vpliv na to, pomagale in ustregle mojim prošnjam,« je optimistična.