Črna kronika

V okolici Ptuja pijana voznika povzročila prometni nesreči

G.G.
26. 11. 2014, 10.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Včeraj sta v okolici Ptuja pripetili dve prometni nesreči, ki sta jih povzročila pijana voznika. Oba bosta prejela obdolžilni predlog. Na srečo ni bilo huje poškodovanih.

Okoli 14.50 je je 43-letni voznik osebnega avtomobila na glavni cesti Slovenska Bistrica – Ptuj, izven naselja Spodnja Nova vas, v križišču z odcepom za avtocesto zapeljal v svojo levo in na nasprotnem voznem pasu čelno trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil, ki ga je vozil 34-letni moški. Oba voznika, ki sta sicer bila v vozilih sama, sta se ob trčenju lažje telesno poškodovala. Oba so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC MB. Povzročitelju je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 0,42 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

V večernih urah pa je 52-letni voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje na Prešernovi cesti na Ptuju trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozil 47-letni domačin. Povzročitelju je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0,72 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.