Politiki

Enigma pohoda na oblast: Kaj lahko še prepreči Robertu Golobu, da s prestola vrže Janeza Janšo

Oglasno sporočilo
21. 3. 2022, 08.06
Posodobljeno: 21. 3. 2022, 08.12
Deli članek:

Glavni izzivalec predsednika vlade Janeza Janše na letošnjih volitvah bo prvi mož Gibanja Svoboda Robert Golob, s katerim se Janša vsaj za zdaj ne želi javno soočiti. Preigrali smo različne scenarije, ki lahko odločijo volitve.

V četrtek, 24. marca, se bo volilna kampanja tudi uradno začela. Politične stranke, ki bodo nastopile na volitvah v državni zbor, pa morajo najpozneje do 24. ure vložiti svoje liste kandidatov pri volilnih komisijah volilnih enot.

Pišemo o taktiki izogibanja, zakaj se Janša ne želi soočiti z Golobom in zakaj je postala glavna tema v predvolilni kampanji SDS vojna v Ukrajini, katere teme se umikajo in kaj se dogaja na Štajerskem.

Oba favorita sta ujetnika političnega kanibalizma in taktičnega glasovanja volivcev, ki lahko privede do tega, da bosta kljub zmagi ostala brez zaveznikov. Po drugi strani pa lahko desni pol okrepi prevelika razpršenost na levem polu.

Predstavljamo tudi glavne kandidate, s katerimi bodo stranke nastopile na volitvah. Pišemo, kdo so glavni volilni aduti Gibanja Svoboda, katerih poslancev SDS ni več na listi, kje bodo nastopili prvaki parlamentarnih in najmočnejših strank.

https://reporter.si/clanek/slovenija/enigma-pohoda-na-oblast-kaj-lahko-se-prepreci-robertu-golobu-da-s-prestola-vrze-janeza-janso-952877

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24