Oblačno bo

Padavine se bodo razširile, možna bo poledica

J.P./STA
31. 1. 2017, 16.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zvečer in ponoči se bodo padavine prehodno razširile proti vzhodu, do jutri zjutraj pa bodo, razen na jugozahodu, marsikje ponehale. Predvsem v severovzhodnih krajih bo možna poledica, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Bobo
Predvsem v jugozahodni Sloveniji bo deževalo, občasno pa bodo rahle padavine možne tudi ponekod drugod.

V sredo bo oblačno, na Primorskem, Notranjskem ter ponekod po nižinah še megleno. Le ponekod na severu bo občasno lahko kakšen sončni žarek. Predvsem v jugozahodni Sloveniji bo deževalo, občasno pa bodo rahle padavine možne tudi ponekod drugod. Meja sneženja bo med 800 in 1300 metrov nad morjem. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 4, v severni Sloveniji do okoli -4, ob morju 6, najvišje dnevne od 2 do 7, na severovzhodu malo pod 0, ob morju do 9 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek bo oblačno, kakšen sončni žarek bo možen na severovzhodu. Spet bo zapihal jugozahodnik. V zahodni in deloma južni Sloveniji bodo občasno manjše padavine, ki se bodo popoldne ali zvečer okrepile in se prehodno lahko občasno pojavljale tudi proti osrednji Sloveniji. Drugod bo večinoma suho. Topleje bo. Tudi v petek bo večinoma oblačno, padavine v zahodnih in južnih krajih bodo čez dan oslabele in marsikje tudi ponehale. Na severovzhodu se bo oblačnost lahko prehodno trgala. Še bo pihal jugozahodnik.

Vremenska slika: Nad Nemčijo je majhen in plitev ciklon. Oslabljena vremenska fronta se od severozahoda bliža Alpam. Pred njo doteka od zahoda nad naše kraje nekoliko toplejši in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo večinoma oblačno. Predvsem v krajih južno in zahodno od nas se bodo pojavljale padavine, po nižinah bo večinoma deževalo. V Kvarnerju bo pihal jugo.

V sredo bo v krajih severno od nas zmerno, ponekod občasno pretežno oblačno. Južneje pa bo oblačno, v Istri, Kvarnerju in Gorskem Kotarju ter ponekod v notranjosti Hrvaške bodo padavine, ki bodo izrazitejše na območju Kvarnerja. Jugo bo slabel.