Vreme

Delno jasno z občasno povečano oblačnostjo

M.K.
22. 10. 2016, 11.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Danes bo na Primorskem precej jasno, popoldne občasno zmerno oblačno. Drugod bo sprva tudi precej jasno, marsikje po nižinah pa bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost.

Profimedia
Jutri popoldne bo na Primorskem možna kakšna kaplja dežja, predvsem na severovzhodu pa bo zapihal južni ali jugozahodni veter.

Čez dan bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V Prekmurju in deloma na Štajerskem bo popoldne zapihal južni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem do okoli 16 stopinj Celzija.

Jutri zjutraj bo na Primorskem že zmerno do pretežno oblačno. Drugod bo delno jasno, marsikje po nižinah pa bo megla ali nizka oblačnost. Čez dan se bo pooblačilo tudi v osrednji Sloveniji, na vzhodu bo oblakov manj. Megla se bo ponekod zadržala še dopoldne. Popoldne bo na Primorskem možna kakšna kaplja dežja, predvsem na severovzhodu pa bo zapihal južni ali jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 3, ob morju in na Goriškem od 5 do 10, najvišje dnevne pa od 10 do 16 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek bo na vzhodu večinoma sončno, bolj oblačno bo v zahodni polovici Slovenije. Topleje bo, pihal bo jugozahodnik. V torek bo vreme podobno, še bo pihal jugozahodnik. Le ponekod na zahodu bo možna kakšna kaplja dežja.

Vremenska slika: Polje zračnega tlaka se je nad Alpami in severozahodnim Balkanom nekoliko okrepilo. Plitev ciklon z vremensko fronto se nad južnim Jadranom in Jonskim morjem počasi polni. Od zahoda doteka k nam bolj suh in v višinah še razmeroma hladen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo ob Jadranu ter v sosednjih krajih Italije precej jasno. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, zjutraj in ponekod tudi dopoldne, pa bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Jutri bo ob severnem Jadranu zmerno do pretežno oblačno, popoldne bo ponekod občasno rahlo deževalo. Drugod bo sprva precej jasno z meglenim jutrom po nižinah, čez dan se bo od zahoda počasi oblačnost povečala. Le v krajih vzhodno od nas bo večino dneva sončno.

Biovreme: Pri najbolj občutljivih se bodo še pojavljale z vremenom povezane težave, večinoma se bodo kazale z okrepljenimi bolezenskimi znaki. Večini ljudi vreme ne bo povzročalo težav.