Vreme

Bo za božič snežilo?

G.G.
15. 12. 2015, 09.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Idealna podoba božiča je bela, kot kaže pa bodo travniki v nižinah še naprej zeleno-rjavi. Tako za območja avstrijske Koroške in vzhodnega dela Tirolske pravijo avstrijski vremenoslovci, kar v praksi pomeni, da bo najverjetneje podobno tudi v Sloveniji.

Profimedia

Slovenski meteorologi napovedujejo, da se bo suho vreme z ne preveč nizkimi temperaturami nadaljevalo vse do ponedeljka. V torek se bo povečala možnost padavin, za naprej pa je preveč tegano za resno napoved.

Meteorolog iz Lienza Reinhard Prugger si je upal pogledati dlje v prihodnost, vse do božiča. Meni, da bo v na avstrijskem Koroškem in delu vzhodne Tirolske suho vse do konca naslednjega tedna. Argumente za tako drzno napoved črpa iz območja visokega zračnega pritiska, ki te dni kraljuje od Portugalske pa vse tja do Črnega morja, medtem ko je »slabo« vreme z deževjem in sneženjem sever in severozahod Evrope.

Prugger ne verjame v čudeže, zato ostaja pri napovedi o »zelenem« božiču. Ob tem pa spominja, da je pred dvema letoma na Tirolskem in zgornji Koroški zapadlo ogromno snega 26. decembra, tako da zime še ne gre odpisati.