Vreme

Večinoma sončno bo

M.J.
13. 6. 2015, 09.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Danes bo večinoma sončno, več oblačnosti bo na Primorskem in Notranjskem. V zahodni in južni Sloveniji lahko nastane kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 33 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Profimedia

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bodo plohe in nevihte. Še bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, na vzhodu do 21, najvišje dnevne od 26 do 33 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo povečini sončno, pihal bo jugozahodni veter. V Alpah bodo krajevne nevihte.

Vremenska slika: Nad zahodno Evropo je oslabljeno ciklonsko območje, drugod nad večjim delom Evrope pa je območje visokega zračnega tlaka. S šibkim jugozahodnim vetrom priteka nad naše kraje topel in precej suh zrak.

Obeti: V ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte. Še bo pihal jugozahodni veter. V torek bo spremenljivo oblačno in večinoma suho. Pihati bo začel severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Vročina bo popustila.

Opozorilo: Danes in jutri bo predvsem v vzhodni Sloveniji velika toplotna obremenitev. Na to bodo vplivale zlasti visoke nočne in jutranje temperature.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremensko občutljivi ljudje bodo imeli značilne vremensko pogojene težave, moteno bo tudi spanje. Priporočena je večja previdnost. Sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev. Priporočeno je pitje zadostnih količin tekočine, uživanje lahke hrane, sredi dneva in popoldne pa se je priporočljivo izogibati večjim telesnim naporom na prostem.