Vreme

Večerno neurje žal povzročalo škodo

T.C.
10. 6. 2015, 07.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Neurje, ki je v torek zvečer zajelo del države, je povzročilo kar nekaj težav in škode. Močno deževje je zalilo nekaj kleti stanovanjskih hiš, veter pa je podiral drevesa. Strela je udarila v stanovanjski objekt ter kmetijsko poslopje, ki je bilo zaradi požara v celoti uničeno.

Arhiv Svet24

Zaradi udara strele je zagorelo kmetijsko gospodarsko poslopje v Močlah v občini Šmarje pri Jelšah. Gasilci so požar lokalizirali in tako preprečili, da bi se razširil na sosednje objekte, ter ga pogasili. Iz objekta jim je uspelo rešiti vso živino ter nekaj kmetijske mehanizacije. Objekt je uničen v celoti, višina gmotne škode pa ni znana.

Strela je udarila tudi v stanovanjski objekt v kraju Spodnje Pijavško v občini Krško in poškodovala del ostrešja stanovanjskega objekta. Poškodovani del so pokrili s kritino. Poškodovano je bilo tudi osebno vozilo, na katerega je padla kritina, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.

V občini Brežice pa je strela udarila v napravo za odpiranje in zapiranje železniških zapornic. Dežurni delavci Slovenskih železnic so napako že odpravili, v vmesnem času pa so promet na železniškem prehodu urejali policisti.

Drugod po državi je zaradi močnih nalivov težave povzročala meteorna voda, zaradi vetra pa se je podrlo tudi nekaj dreves.

Po napovedih Agencije RS za okolje bo danes povečini sončno, popoldne bo predvsem v hribovitem svetu nastala kakšna ploha ali nevihta.

Arhiv Svet24