Vreme

Čaka nas prijeten dan

T.C.
11. 2. 2015, 07.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Danes bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, v zahodnih krajih pa precej jasno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne ali zvečer bo ponekod začela nastajati nizka oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

Davorin Volavšek Photography

Jutri bo na Primorskem in v hribih pretežno jasno. Drugod se bo večino dneva zadrževala nizka oblačnost z vrhom na nadmorski višini okoli 1000 m. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 1, najvišje dnevne od 2 do 6, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Kako kaže?

V petek se bo nekoliko pooblačilo v zahodni Sloveniji, drugod pa se bo nizka oblačnost postopno razkrojila. V soboto bo v vzhodnih krajih večinoma sončno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Ponekod na zahodu bo občasno rosilo ali rahlo deževalo.

In kako se bomo počutili?

V sredo bo vremenski vpliv za večino ljudi ugoden, v krajih s sončnim vremenom tudi spodbuden. V Primorju bodo v zraku posamezna zrna leske, cipresovk, jelše in jesena. V notranjosti države je zaradi ohladitve sezona sproščanja cvetnega prahu v zrak prehodno prekinjena.