Vreme

Pretežno jasno bo

STA/J.P.
26. 1. 2015, 09.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Danes bo pretežno jasno, le v vzhodnih in južnih krajih občasno zmerno oblačno, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Veter bo oslabel. Jutri zjutraj in dopoldne se bo od severa prehodno pooblačilo, tekom dneva pa predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji spet razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do -9, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od 0 do 4, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo večinoma sončno, le v krajih južno od nas bo še nekaj oblačnosti. V Kvarnerju bo še pihala zmerna burja. Jutri zjutraj se bo od severa prehodno pooblačilo, sredi dneva pa spet zjasnilo.

Vremenska slika: Nad zahodno Evropo in Alpami je območje visokega zračnega tlaka. Od severa priteka k nam v višinah razmeroma hladen in suh zrak.

Obeti: V sredo bo pretežno jasno. V četrtek se bo od zahoda pooblačilo. V zahodnih krajih bodo sredi dneva že rahle padavine, ki se bodo do večera nekoliko okrepile in razširile nad večji del
Slovenije. Na Primorskem in po nižinah južne Slovenije bo deževalo, drugod večinoma snežilo.

Napoved vpliva vremena na počutje: V ponedeljek bo vremenski vpliv večinoma ugoden in v krajih s sončnim vremenom spodbuden.