Vreme

Prihaja nova pošiljka snega

STA/R.T.
25. 1. 2015, 09.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Danes bo pretežno oblačno, v severozahodni Sloveniji občasno delno jasno. Ponekod bo občasno še rahlo deževalo, nad okoli 500 metri nad morjem pa rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, drugod pa severni veter, ki se bo vzdolž meje z Avstrijo spet okrepil, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Jutri bo pretežno jasno, le na vzhodu in jugu države bo še nekaj več oblačnosti. Veter bo oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo -5 do 0, v alpskih dolinah do -8, ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 0 do 4, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija. 

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo pretežno oblačno, predvsem v krajih južno in vzhodno od nas bodo občasno še rahle padavine. Pihal bo severni veter, ob Jadranu burja. Ob Jadranu in v krajih zahodno od nas se bo občasno delno zjasnilo. Jutri se bo povsod razjasnilo. Veter bo oslabel. 

Vremenska slika: Nad južnim Balkanom je ciklonsko območje. Od severa priteka k nam v višinah postopno nekoliko hladnejši zrak.

Obeti: V torek dopoldne se bo od severa prehodno pooblačilo, tekom dneva pa spet razjasnilo. Tudi v sredo se bo nadaljevalo suho in deloma jasno vreme.