Vreme

Temperature bodo padle pod ledišče

M.J.
24. 11. 2014, 11.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Danes in jutri bo v višjih legah in na Primorskem pretežno jasno, po nižinah v notranjosti Slovenije pa se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Petra Rupnik

Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 3, ob morju okoli 5, najvišje dnevne v krajih z dolgotrajno meglo od 2 do 6, v krajih s sončnim vremenom pa od 8 do 12, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih zahodno od nas, ob Jadranu in na območju Alp bo precej jasno, drugod bo po nižinah marsikje večji del dneva megleno.

Vremenska slika: Nad vzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, nad zahodnim Sredozemljem pa je plitvo ciklonsko območje. V višinah k nam še priteka suh in topel, po nižinah pa se zadržuje razmeroma hladen in vlažen zrak.

Obeti: V sredo se bo pooblačilo tudi na zahodu države. V četrtek bo oblačno, ponekod v južni in zahodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo.

Napoved vpliva vremena na počutje: Splošni vremenski vpliv bo ugoden, le v krajih z dolgotrajno meglo ali nizko oblačnostjo se bodo pri najbolj občutljivih pojavljale manjše vremensko pogojene težave.