Črna kronika

Mati novorojenčka odvrgla v jarek; našli so ga šele čez pet dni

M.J.
24. 11. 2014, 10.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Avstralske oblasti so vložile obtožnico zaradi poskusa umora proti materi, ki je svojega novorojenčka odvrgla v jarek, kjer naj bi preživel pet dni. Dojenčka je našel kolesar, ki je zaslišal stokanje iz 2,5 metra globokega jarka ob kolesarski stezi v zahodnem delu Sydneyja.

Twitter (simbolna fotografija)

Dečka, zavitega v odejo in z odrezano popkovino, so našli pod težko betonsko ploščo, ki jo je moralo dvigniti več ljudi.

Policisti so več ur preiskovali dokumente v porodnišnici in potrkali na več vrat, preden so prišli do 30-letne ženske. Proti njej je bila vložena obtožnica zaradi poskusa umora. Ženska ostaja v priporu, ker naj bi bila begosumna, saj njeni starši in drugi sorodniki živijo na Samoi.

Policija domneva, da je bil otrok v jarku od torka do nedelje zjutraj, ko ga je našel mimoidoči kolesar. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno in za zdaj ostaja v bolnišnici.

Policija dvomi, da bi dojenček, ki je bil podhranjen in dehidriran, preživel veliko dlje, saj se je v nedeljo temperatura v Sydneyju povzpela na 40 stopinj Celzija, poroča francoska tiskovna agencija AFP.