Vreme

Vreme: Spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami

U.K.
14. 7. 2014, 09.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v vzhodni Sloveniji bo še nekaj ploh in neviht. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, najvišje dnevne od 24 do 28, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo spremenljivo oblačno, plohe in nevihte bodo pogoste. Jutri bo v krajih zahodno od nas in ob Jadranu večinoma sončno, drugod bo še spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo in Sredozemljem je območje enakomernega zračnega tlaka, v višinah pa se preko severnega Sredozemlja pomika višinsko jedro hladnega zraka. Z južnimi vetrovi k nam priteka topel in dokaj vlažen zrak.

Obeti: V sredo in četrtek bo večinoma sončno, možnost popoldanskih neviht bo majhna.

Napoved vpliva vremena na počutje: V ponedeljek bodo občutljivi ljudje imeli z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Priporočena je večja previdnost.