Vreme

Popoldne možne krajevne plohe in nevihte

STA/N.J.
2. 6. 2014, 09.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes in jutri bo zjutraj precej jasno, čez dan pa spremenljivo oblačno, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Popoldne bodo predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji krajevne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11, najvišje dnevne od 19 do 23, na Primorskem do okoli 25 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes in jutri povečini jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno. Predvsem v krajih zahodno in severno od nas se bodo pojavljale plohe in nevihte.

Vremenska slika: Nad vzhodno Evropo je plitvo ciklonsko območje, nad srednjo Evropo in našimi kraji pa je območje enakomernega zračnega tlaka. Od severa doteka k nam v višinah razmeroma hladen zrak.

Obeti: V sredo bo zjutraj pretežno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno, v zahodni in deloma osrednji Sloveniji bodo krajevne plohe in posamezne nevihte.
V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. 

Napoved vpliva vremena na počutje: V ponedeljek bodo občutljivi ljudje še imeli z vremenom povezane težave, ki bodo popoldne nekoliko pogostejše. Okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Priporočena je večja previdnost.