Vreme

Vreme: Dopoldne pretežno jasno, popoldne delno jasno s spremenljivo oblačnostjo

STA/mv
1. 5. 2014, 14.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes bo dopoldne pretežno jasno, popoldne pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastalo bo nekaj krajevnih ploh in neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Thinkstock

Jutri se bo od zahoda oblačnost povečala, le v vzhodnih krajih bo še dokaj sončno. Predvsem v zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji bodo občasno krajevne padavine, deloma nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, najvišje dnevne od 16 do 22 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Delno jasno bo s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje. Od severovzhoda doteka k nam razmeroma topel zrak.

Obeti: V soboto bo na Primorskem deloma jasno, drugod pa večinoma oblačno z občasnim dežjem. Več padavin bo na vzhodu in jugu države. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja.
V nedeljo se bo postopno povsod razjasnilo. Še bo pihal severni do severovzhodni veter.

Napoved vpliva vremena na počutje: V četrtek bodo občutljivi ljudje še imeli z vremenom povezane težave, ki bodo pogostejše sredi dneva, popoldne in zvečer. Okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.