Vreme

Jutri še nevarnost poledice in žleda

STA / J. P.
3. 2. 2014, 09.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo oblačno in povečini suho. Na Primorskem se bo popoldne delno zjasnilo, še bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti okoli 0, na Primorskem od 6 do 12 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Jutri bo pretežno oblačno, zjutraj in dopoldne bo na vzhodu vztrajala megla. V zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji se bodo pojavljale padavine, ponekod bo ponovno nastajala poledica in žled. Najnižje jutranje temperature -7 do -3, na Primorskem od 0 do 5, najvišje dnevne od -1 do 3, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo večinoma suho, ponekod se bo delno zjasnilo. Ob Jadranu bo pihala burja. Jutri bo pretežno oblačno, v krajih vzhodno od nas se bo zadrževala megla. Popoldne bodo v krajih zahodno od nas občasne padavine.

Vremenska slika: Nad osrednjim Sredozemljem sta plitvi ciklonski območji, nad vzhodno Evropo pa območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje v višinah priteka prehodno nekoliko bolj suh zrak.

Obeti: V sredo in četrtek bo pretežno oblačno. Predvsem v zahodnih krajih bodo občasno padavine, po nižinah bo večinoma deževalo. Postopno bo nekoliko topleje.

Opozorilo: Na širšem območju Julijskih Alp je zelo velika nevarnost snežnih plazov.

Napoved vpliva vremena na počutje: V ponedeljek bodo vremensko občutljivi ljudje še imeli z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje občutljivih bo v noči na torek moteno. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.