Vreme

Slovenija ostaja v ledenem oklepu vsaj do srede!

STA/N.J.
3. 2. 2014, 08.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ker bodo temperature tudi danes in v torek ostale dokaj nizke, ni pričakovati, da bi se ledeni oklep začel taliti, je pojasnil dežurni meteorolog Jure Cedilnik. Otoplitev bo z južnim vetrom prišla šele v sredo, s tem pa se bodo razmere tudi bistveno izboljšale. Agencija RS za okolje (Arso) je rdeči alarm preklicala v nedeljo zvečer.

Po Cedilnikovih besedah burja trenutno najmočneje piha na Ajdovskem in Primorskem, kjer pa na srečo ni žleda. Šibka burja piha tudi na Postojnskem in Ilirskobistriškem, kar povzroča dodatne težave. Zaradi tega razmere na terenu še vedno ostajajo zelo težke.

V zadnji noči je bilo malo padavin - največ v Novi Gorici, kjer je padlo okoli 20 milimetrov dežja. Največ snega je zapadlo v Bovcu, okoli 15 centimetrov. Ponekod po notranjosti države je zapadlo okoli deset centimetrov snega ali manj. Na Primorskem in Notranjskem je padlo le okoli milimeter ali dva dežja.

Kot je dodal Cedilnik, še vedno dežuje na Goriškem, sneži pa v severnem delu Primorske. Dopoldne se bo ciklonsko območje umaknilo in bodo padavine ponehale. V torek bodo padavine v zahodni in deloma v osrednji Sloveniji. Sprva bo snežilo, v noči na sredo pa bodo padavine prešle v dež.