Vreme

'Bela poguba' visi v zraku

Gregor Skok, Ciklon.si
28. 1. 2014, 16.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Nad Sredozemljem je nastalo ciklonsko območje, ki bo v naslednjih dneh vplivalo na vreme pri nas. Pogoste bodo padavine, v prvih dneh prihodnjega tedna pa se bo ciklonsko območje pomaknilo proti vzhodu in vremenska slika se bo postopno izboljšala.

Več na ciklon.si

Danes bo na Primorskem delno jasno, drugod pretežno oblačno, rahlo sneženje bo zjutraj ponehalo tudi na vzhodu, najnižje jutranje temperature bodo med -7 °C in -2 °C, dnevne temperature bodo med -4 °C in 0 °C, na Primorskem okoli 4 °C.

Jutri bo oblačno s padavinami, v notranjosti bo snežilo, na Primorskem pa rahlo deževalo, več padavin bo na zahodu, popoldne in proti večeru bo predvsem v južnih krajih sneg začel prehajati v dež, zato bo tam nevarnost poledice, ob morju bo pihal jugo, najnižje jutranje temperature bodo med -6 °C in -1 °C, najvišje dnevne okoli 0 °C, na Primorskem do 6 °C.

V petek bo na severozahodu snežilo, drugod pa rahlo deževalo, ob morju bo pihal jugo, najnižje temperature bodo med -3 °C in 2 °C, najvišje dnevne med -2 °C in 3 °C, na Primorskem do 7 °C.

V soboto bo na zahodu in v osrednji Sloveniji rahlo deževalo, nad okoli 700m pa rahlo snežilo, na vzhodu bo večinoma suho, ob morju bo proti večeru začela pihati burja, najnižje jutranje temperature bodo med -2 °C in 3 °C, najvišje dnevne bodo podobne jutranjim, na Primorskem do 6 °C.

V nedeljo bo oblačno, občasno bo rahlo snežilo, na Primorskem pa rahlo deževalo, na Primorskem burja, najnižje jutranje temperature bodo med -4 °C in 1 °C dnevne temperature bodo med -3°C in 2°C, na Primorskem do 4 °C. V ponedeljek bo sneženje zjutraj večinoma ponehalo, čez dan se bo delno zjasnilo, na Primorskem bo pihala zmerna burja. V torek in sredo bo večinoma suho, več sončnega vremena bo na Primorskem, temperature bodo primerne letnemu času, postopno bo topleje.

Napoved za Zlato lisico:

V Kranjski Gori bo oblačno s sneženjem, v soboto bo pihal šibak južni veter, ki se bo v nedeljo obrnil v vzhodno smer. Temperatura bo v soboto okoli +1 °C v spodnjem in zgornjem delu proge, v nedeljo bo za stopinjo ali dve hladneje.