Svet

Schumacherja z razgibavanjem ohranjajo pri življenju

J. P.
28. 1. 2014, 15.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Michael Schumacher (45) bo kmalu vstopil v peti teden umetne kome. Njegove možnosti se z vsakim dnem pretečenim domnevno slabšajo.

S fizioterapijo zdravniki v bolnišnici v Grenoblu preprečujejo, da bi legendi Formule 1 odmrle mišice. Obenem pa vse več ljudi skrbi, da bo Michael Schumacher ostal v trajnem vegetativnem stanju. Zdravstveno osebje mu redno premika okončine in sklepe, da ne bi prišlo do atrofije mišic (zmanjšanja mišične mase).

Možnosti okrevanja v takšnem primeru pod petdesetimi odstotki. 

Medtem ko je po mnenju poznavalcev z vsakim dnem manj možnosti za dirkačevo okrevanje, družina vztraja, da je vedno bil borec in da bo premostil tudi to prepreko. Naj spomnimo: po poročanju avstrijske spletne strani Format.at bi Michael Schumacher zaradi resnih možganskih poškodb lahko ostal v trajnem vegetativnem stanju, znanem tudi kot apalični sindrom. To naj bi pomenilo, da se njegovo stanje ne bi pretirano spremenilo, četudi ga medicinsko osebje zbudi iz kome. Na avstrijski spletni strani so zapisali še, da so možnosti okrevanja v takšnem primeru pod petdesetimi odstotki.