Vreme

Pojavljale se bodo padavine, deloma plohe

STA/M.J.
20. 1. 2014, 09.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo pretežno oblačno, čez dan se bo v vzhodni in deloma osrednji Sloveniji delno zjasnilo. Predvsem v zahodni Sloveniji se bodo pojavljale padavine, deloma plohe, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem in v vzhodni Sloveniji do 14 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno, v vzhodni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Popoldne bodo padavine ponehale, na Primorskem se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, najvišje dnevne od 4 do 10, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo pretežno oblačno, v sosednjih pokrajinah Italije in v Gorskem Kotarju bodo občasno še padavine, deloma plohe.
Jutri bo oblačno, predvsem na Hrvaškem bo deževalo. Popoldne bodo padavine ponehale, ob Jadranu in v krajih zahodno od nas se bo delno zjasnilo. Pod Velebitom bo pihala zmerna burja.

Vremenska slika: Ciklonsko območje nad srednjo Evropo, našimi kraji in zahodnim Sredozemljem se počasi polni. Z jugozahodnim vetrom priteka nad naše kraje razmeroma topel in vlažen zrak.

Obeti: V sredo bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. V četrtek bo oblačno, v zahodni in južni Sloveniji bodo manjše padavine. Ohladilo se bo, zapihal bo vzhodni veter.

Opozorilo: V visokogorju Julijskih Alp je nevarnost snežnih plazov četrte stopnje.

Napoved vpliva vremena na počutje: V ponedeljek bodo vremensko občutljivi ljudje še imeli z vremenom povezane težave, tudi nekateri bolezenski znaki bodo še okrepljeni. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.