Vreme

Danes bo posijalo sonce

STA/M.J
23. 12. 2013, 09.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo v severni in vzhodni Sloveniji delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters

Po nižinah severovzhodne Slovenije bo megleno. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13, v severovzhodnih krajih od 1 do 4 stopinje Celzija.
Jutri bo v zahodni polovici države oblačno z občasnim rahlim dežjem, drugod bo delno jasno. Krepil se bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature v krajih z oblačnim vremenom od 4 do 9, drugod okoli 0, najvišje dnevne od 7 do 13 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih zahodno in južno od nas bo prevladovalo oblačno vreme, ponekod v sosednjih krajih Italije ter v Istri in Gorskem Kotarju bo občasno rahlo deževalo ali rosilo. V krajih vzhodno in severno od nas bo delno jasno, ponekod po nižinah se bo danes še zadrževala nizka oblačnost.

Vremenska slika: Nad severno polovico Evrope je obsežno ciklonsko območje, nad južno Evropo in Sredozemljem pa območje visokega zračnega tlaka. Od jugozahoda doteka k nam razmeroma topel in vlažen zrak.

Obeti: V sredo bo oblačno, padavine se bodo na zahodu krepile in se širile tudi nad osrednje kraje. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 1300 metrov. Ob morju bo pihal jugo, drugod okrepljen južni do jugozahodni veter.
Do četrtka zjutraj bodo padavine zajele vso državo. V četrtek bo oblačno in deževno. Meja sneženja se bo popoldne v severni Sloveniji spustila pod 1000 metri nad morjem.

Napoved vpliva vremena na počutje: V ponedeljek se bodo predvsem na zahodu države pri vremensko občutljivih ljudeh pojavljale manjše vremensko pogojene težave.